ABD’nin New York şehrinde cuma namazı için okunan ezan, hoparlörle dışarıya yansıtıldı.

Manhattan bölgesinin en büyük camilerinden New York İslam Kültür Merkezi'nde (İCCNY) ilk kez dışarıdan duyulacak şekilde açıktan ezan okunurken, cumaya gelen Müslümanların bazıları o anı cep telefonları ile kaydetti.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, şehirdeki camilerde cuma vaktinde ve ramazan ayında iftar saatinde ezan sesinin dışarıya verilebileceğini 29 Ağustos’ta düzenlediği basın toplantısı ile duyurmuştu.

Adams, çeşitli cami dernekleri ve Müslüman vakıf temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, katılımcılara, "New York'ta inancınızı yaşamakta özgürsünüz. Gururluyum, sonunda bugün bunu gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İslam'ın, Hristiyanlık, Musevilik ve diğer inançlar gibi New York kültürünün önemli unsurlarından biri olduğunu ve camilerin, suça karşı mücadele ve düzensiz göçmenler konusunda büyük yardımda bulunduğunu belirten Adams, Müslüman liderlere hitaben, "Size hak ettiğiniz tanınmayı sağlamaya kararlıyız." sözlerine yer vermişti.

Belediyenin aldığı karar doğrultusunda, New York'ta ezan sesi, cuma günleri 12.20 ile 13.30 saatleri arasında ve ramazan aylarında iftar vaktinde "makul bir seviyede" tutulmak kaydı ile dışarıya verilebilecek.

Yorumlar 88 Yorum Var
  • Yıldız çelebi 03.09.2023 23:09
    MaşaAllah sübhanAllah Allah'ıma Salli alâ Muhammed ve alâ alih Muhammed
  • Misafir 02.09.2023 22:34
    Koca ulkede hoporlere eko verememisler.
  • Yiğit 02.09.2023 21:17
    Vaybe özgürlükler ülkesinde ezanın cuma günleri açıktan okunmasına izin verilmiş. Çok özgür bir ülkeymiş. Ayrıca ezanın çok daha güzel okunması yorumlarına katılıyorum.
  • misafir 02.09.2023 16:02
    New York'da ezan okunmasına müsade etme karşılığı, Afganistan'da,Irak'ta kaç milyon müslüman daha öldürecek acaba..
  • Cemal Serbest 02.09.2023 15:50
    Maşallah Çok Güzel.Çin ile Abd arasındaki fark şu çin entehlikeli ülke orda Müslümana Herşey Yasak.Abd binebze daha Özgür Ümmeti Muhammed.2.Tehlikeli Ülke İran.
Daha fazla yorum görüntüle