Azerbaycan ordusunun Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonunda ateşkes ilan edilmesi sonrası, bölgedeki Ermeni güçlerinin mevzilerini terk edip geri çekildiği anlar kameralara yansıdı.

Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu, bölgedeki Ermeni silahlı gruplarının silah bırakmayı kabul etmesi üzerine askıya alındı. Ermeni grupların mevzilerini terk ettiği görüntüler, insansız hava araçları tarafından saniye saniye kaydedildi.

SİLAH BIRAKMAYI KABUL ETTİLER

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu sabah yaptığı açıklamada, " Karabağ'daki Ermeni silahlı güçlerin silah bırakması ve silahsızlandırılması halinde terörle mücadele tedbirleri durdurulacak" ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından Rus basını, Karabağ Ermenilerinin Azerbaycan'ın çatışmayı durdurma ve silah bırakma talebini kabul ettiğini yazdı.

ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Ermeni ayrılıkçıların silah bırakma kararını ilan etmesi sonrası, Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan ateşkes açıklaması geldi. Bakanlık, Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonunun askıya alınması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Karabağ'da TSİ 12.00, bölge saatine göre 13.00 itibariyle ateşkes sağlanmış oldu.

MEVZİLERİNİ TERK EDİP KAÇTILAR

Ateşkesin ardından geri çekilmeler de başladı. Karabağ'da yasadışı olarak konuşlanan Ermeni silahlı güçlerinin panik içinde savaş mevzilerini terk ettiği anlar, İHA kamerası tarafından kaydedildi.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Don Kişot 21.09.2023 09:09
    Ümit Özdağ üzülmüştür.
  • Hüseyin- 21.09.2023 02:05
    Benim hic hosuma gitmeyen sey Israilin insansiz ucaklari.Eminim ilerde bu konuda cok seyler duyacagiz....
  • HIDIR BUDUR 20.09.2023 22:16
    Ermenistan asker sıkıntısı çekiyormuş. Hadi bu arada Türkiye de pankartlara " Hepimiz Ermeniyizzzz " deyip yeri göğü inletip tepinenlerrr ...!! Buyrun hadi koşun Ermenistan cephelerine gidinnn..Gidin kii biz de de azıcık temizlik olmuş olsun..
  • Fettah Adıgüzel 20.09.2023 21:53
    Madem üstlerindesiniz vurun bee kardeşim, bunlar yarın yine palazlansınlar yine ellerine silah alıp size doğrulturlar.
  • Kaçın 20.09.2023 20:59
    Şeytanın enikleri,,,, biraz palazlansınlar yine azarlar....
Daha fazla yorum görüntüle