ABD'nin New York kentindeki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi"ne katılan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, kentte yaşayan Ortodoks Yahudi Hahamlar ile de görüştü. Reisi, "İran İslam Cumhuriyeti'nde Yahudiler her zaman özgür olmuştur, İran da onları her zaman desteklemiştir." ifadelerini kullandı.

İran medyasının haberine göre, Siyonist karşıtı Neturei Karta haredi grubunun üyeleri, BM Genel Kurulu oturum aralarında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile buluştu.

"BU HARİKA BİR ŞEY"

Reisi, "Burada Siyonist karşıtı Yahudilerin olduğunu duydum ve bu harika bir şey" dedi.

"Yahudi inancıyla, Tevrat'la hiçbir sorunumuzun olmadığını, İran'da Yahudilerin din özgürlüğüne sahip olduğunu her zaman vurguluyoruz. Bizim tek sorunumuz siyonistlerledir." ifadelerini kullanan Reisi, Yahudilerden, Hıristiyanlardan veya Müslümanlardan gelmesine bakmaksızın "baskıya" karşı olduğunu vurguladı:

"İşte bu yüzden DEAŞ üyelerini hiçbir zaman Müslüman olarak tanımadık."

Reisi sözlerine, "Bugün Siyonistler Yahudi inancını itibarsızlaştırmak istiyorlar, ancak biz Siyonizm ile Yahudi inancı arasında net bir ayrım yapıyoruz ve sizin 'Yahudiyiz ama yine de Siyonistlere karşıyız' diye ilan ettiğiniz çalışmanız övgüye değer bir şey." ifadeleriyle devam etti.

YAHUDİLER: SİYONİZMİN BİZİMLE HİÇBİR ALAKASININ OLMADIĞINI AYIRT EDİYORSUNUZ

Neturei Karta üyeleriyse görüşmede şu ifadeleri kullandı:

"İran İslam Cumhuriyeti'nin tarihi boyunca Yahudi cemaatine bugüne kadar saygı duyduğunu ve koruduğunu gördük ve siz sadece siyonizmin bizimle hiçbir alakasının olmadığını ayırt ediyorsunuz. Din ile işgal kabul edilemez."

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Didim 22.09.2023 14:37
    Bunlar 'Sünni Müslümanlar' hariç herkesi severler...
  • azi 22.09.2023 10:55
    herkes birbiriyle, konuşabilmeli. tıpkı bizim gibi.
  • Tatar 21.09.2023 22:57
    Mecusi iran la zaten beraberler.Yalandan atıp tutuklarını kimse yutmuyor.
  • Zorhayat 21.09.2023 14:47
    Fasist ve irkci Pers milleti dini sadece kullaniyor
  • Cngz56 21.09.2023 14:03
    Aynı yoldalar gayet normal
Daha fazla yorum görüntüle