Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifası için başlayan protestolarda 3’üncü güne girilirken, başkent Erivan’dakimeclis binası önünde göstericiler ile polis bir kez daha karşı karşıya geldi.

PROTESTOLAR ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE

Azerbaycan ordusunun Karabağ’da başlattığı terörle mücadele operasyonun ardından Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifası için başlayan protestolar 3’üncü gününde de devam etti. Başkent Erivan’da yürüyüş yapan Paşinyan karşıtları, meclis binası önünde toplandı. Paşinyan aleyhinde sloganlar atan göstericiler, polis ile karşı karşıya geldi.

Çıkan arbedede bazı gösteriler polis tarafından gözaltına alınırken, gözaltına kaç kişinin alındığına dair açıklama yapılmadı. Muhalefet liderleri Paşinyan’ın istifasına kadar eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.

Ermenistan muhalefeti, Azerbaycan ordusunun Karabağ’da başlattığı terörle mücadele operasyonu karşısında Ermenistan yanlısı ayrılıkçılara destek olmadığı gerekçesiyle Başbakan Paşinyan’ın istifasını istiyor.

Protestoculardan 20 yaşındaki müzisyen Sargis Hayats, "Vatanımızı kaybediyoruz, insanlarımızı kaybediyoruz" dedi. Paşinyan “gitmeli, zaman onun yönetemeyeceğini gösterdi. Kimse ona Karabağ'ın teslim olması yönünde bir yetki vermedi” ifadelerini kullandı.

Eğitim yetkilisi 47 yaşındaki protestocu Alexan Yesiyan, "Bugün buraya geldim çünkü ülkemizi kurtarabileceğimize dair hala küçük bir umut var" dedi. "Ermenistan'da iktidar mekanizmalarını kontrol eden hainlerden kurtulmamız gerekli"

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Rıfkı baba 23.09.2023 14:26
    30 sene çöktüler, karabağa, bizim topraklara, önce onun hesabı nı verin, mazlum insanlara toplu katliam yaptılar, unutmayalım, Allah fırsat vermesin, bunlara, türkler bir olunca kimse dayanamaz, geliyoruz
  • Menderes 22.09.2023 14:34
    Sanki pasinyan savasti. Ermeniler savasti Turklerde ermenileri bozguna ugratti BUKADAR
  • Kaan 22.09.2023 14:25
    Bizcede değişsin artık .böyle vur kaç sonra teslim ol olmuyor.hepinizin gebermesi lazım .yeminiz ve yeriniz fazla geldi Osmanlıdan bu yana.yaptığınız katliamlar yanınıza kalmayacak.
  • TÜRKİYE SEVDALISI 22.09.2023 14:20
    Ermeni halkı yanılıyor. 10 yıl sonra paşinyan için amma akıllı ileri görüşlü lidermiş diyecekler neden mi? çünkü zenguar koridoru açıldığında bu yolla bağlantısı olan hangi ülke varsa hepside ayrı ayrı kazanacak. Ermenistan şimdiye kadar dünyaya kapandıda ne eline geçti.buraya yolu hangi ülke savunuyorsa hepside ileri görüşlülerdir
  • vatandas 22.09.2023 14:04
    başkasının toprağını almaya kalkarsanız cevasız kalmaz.
Daha fazla yorum görüntüle