Avrupa'dan bir ırkçılık skandalı daha geldi. İrlanda'da yapılan bir spor müsabakasının ardından küçük çocuklara madalya takan jüri üyesi, bir siyahi kız çocuğunu görmezden gelerek madalyasını takmadı.

MADALYA TÖRENİNDE SİYAHİ KIZ ÇOCUĞUNU GÖRMEZDEN GELDİ

Dakikalarca kendisine madalya takılmasını bekleyen kız çocuğunun çaresizliği ise gözyaşlarına boğdu. Söz konusu skandal olay dünyanın gündemine bomba gibi düşerken, sosyal medyada ise yoğun tepki çekti.

Ülkede 2022 Mart ayında düzenlenen bir jimnastik turnuvasında, turnuvaya katılan öğrencilere madalya takıldı. Küçük kız öğrenciler büyük bir hevesle kendilerine sıra gelmesini beklerken siyahi bir öğrenci büyük bir üzüntü yaşadı.

BİNLERCE KİŞİ ŞAŞKINLIKLA SKANDAL ANLARA TANIKLIK ETTİ

Sıralanmış kız öğrencilere teker teker madalya takan jüri üyesi, siyahi küçük kızı görünce duraksadı. Elindeki madalyaları açmaya çalışıyormuş gibi yapan kadın, önünde durduğu siyahi kızı görmezden geldi. Bir süre durduktan sonra madalya takdimine küçük kızı es geçerek devam eden kadını binlerce kişi şaşkınlıkla izledi.

Şaşıran küçük kız dakikalarca jüri üyesinin dönmesini beklese de hayal kırıklığına uğradı. Görevliler kadını uyarsa da jüri üyesi bunları duymazdan gelip uzaklaştı.

1,5 YIL SONRA GELEN PİŞKİN SAVUNMA

Görüntülerin yeni yayılmasıyla birlikte gündem olan olay sonrası organizatörler bir açıklama yayınladı. Gymnastics Ireland tarafından yapılan açıklamada, "Konuya dair kapsamlı bir soruşturma yürüttük. Yapılan araştırma sonucu olayın kasıtlı olmadığı bulgusuna ulaştık. Yine de yaşananlar için üzüntü duyuyor ve bu talihsiz olay için özür diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar 301 Yorum Var
  • Yusuf 26.09.2023 01:45
    İrlanda Jimnastik Federasyonun yapmış olduğu bu çirkin ve onur kırıcı eylemini kınıyorum yazıklar olsun size küçük kız çocuğuna yapılamaz demek ki karekteriniz bunu mu gerektirdi karektersizler
  • Dadaş 24.09.2023 16:52
    İnsafsızlığınız ve insanlığını batın...
  • Haşmet 24.09.2023 16:17
    İnsan olmak renk ile değildir, yaratılmışların en şereflisi insandır. Lakin insanlığı sadece belirli bir zümreden ibaret gibi basit ve aşağılık düşünceye sahip olanlar aşağıların en aşağısıdır. Orada madalya takacak kadar jüri olan bu kişi insan olamamıştır.
  • mehakim 24.09.2023 16:02
    batı insanının aşağılık zihniyetinin bir yansıması
  • Türkoğlutürk. 24.09.2023 15:58
    Bir LEŞ miş (M) İLLETLER.
Daha fazla yorum görüntüle