Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, savunma sanayi ile yapılan ortak çalışmanın sonucu olarak silah üretimini "yüzde olarak değil kat kat" artırdıklarını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu, Moskova bölgesinde savunma alanında faaliyet gösteren ve devlet siparişi üretimi yapan "Taktik Füze Silahları" fabrikasında incelemelerde bulundu, fabrika yöneticileriyle toplantı yaptı.

Şirket yetkililerinin verdiği bilgiye göre, son 6 ayda üretim hacmi yüksek hassasiyetli silahlarda 2 kat, diğer silahlarda 3,5 ve 5 kat arttı.

Üretimin modernizasyonu, personel sayısındaki artış, iş gücü verimliliğinin artması ve 7/24 çalışma programına geçiş dolayısıyla ürün çıkış hacimleri büyüdü.

Ayrıca yetkililerce yüksek hassasiyetli silahların operasyonel geliştirilmesi ve modernizasyonu kapsamında elde edilerek seri üretime geçirilen en son silah modelleri, Bakan Şoygu’ya tanıtıldı.

"ÜRETİM HACMİMİZDE YÜZDE DEĞİL KAT KAT ARTIŞ VAR"

Şirketin, Rus ordusunun çıkarları doğrultusunda, yüksek hassasiyetli menzille ilgili olanlar da dahil olmak üzere modern havacılık silahları geliştirdiğini belirten Şoygu, “Üretim ivmesinin sadece 2024’te korunmayacağını, belirli alanlarda da artacağını umuyoruz. Bugün ortak çalışmalarımız sonuç veriyor, üretim hacmimizde yüzde olarak değil kat kat artış var. Tüm bunlar özel askeri operasyon bölgesinde büyük talep görüyor.” ifadelerini kullandı.

Şirkete, devlet siparişlerini üretirken şikayet ve önerileri dikkate alarak işletmenin yönetilmesi görevi veren Şoygu, söz konusu işletmenin önemine dikkati çekti.

Martta Şoygu, Moskova bölgesindeki söz konusu fabrikayı ziyaret ederek, yüksek hassasiyetli silah üretimini 2 katına çıkarması talimatını vermişti.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Hüseyin- 28.09.2023 03:02
    Almanyanin Atom bombasi varmi ? .USA kabul edermi zannediyorsun geri kalmis kul.Belki Rusya- USA aralarinda isbirligi yapiyorlar ...olabilirmi ? neden olmasin degilmi ...onlar sizden daha erken kalkiyorlar.
  • mansur 27.09.2023 22:08
    amerikalılar hayatlarındaki en büyük hatayı yapıyor bu savaş rusyanın askeri açıdan ve silah üretimi açısından eksikliklerini gördügü ordusunun tecrübe kazandıgı bir savaş oldu kendisini bu konularda geliştirecektir ayrıca dünyanın başına bela olacak millet çin dir rusya degil
  • Das 27.09.2023 21:53
    2 ci dünya savasinda japonyaya degil almanyaya nükleer silah atilmasi lazimdi rusya nazi lerle savasiyorsa Ukraine den cekilmeli almanyada nazi cok var nükleer silah kullana bilir
  • İnşaatçı 27.09.2023 21:37
    Üretse ne olacakki hergün 80-100 füze atıyor iki seneden beri İran Çin vermeseydi saten bitiyordu gaz petrol karşılığında silah alıyor işte depoda silah milah kalmadı bence bu iş bu kış biter para silah asker yok son çırpınışları Ruslar kaçıyor sate bağlasan durmaz
  • Türkiye Yüzyılı* 27.09.2023 21:03
    Ruslar sergey sovgu sayesinde ayaktalar stratejik hamleleri akıllıca yürütüyor
Daha fazla yorum görüntüle