Azerbaycan, Karabağ'daki terörle mücadele operasyonunun ardından bölgede terör suçu işleyen sözde rejimin komutan ve yöneticilerini yakalamaya devam ediyor. Güvenlik Servisi’nin hazırladığı iddianameye göre, Manukyan’ın 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan üçlü bildiriye rağmen silahlı güçlerini Karabağ’dan çekmeyerek terör ve sabotaj eylemlerinde yer aldığı tespit edildi. Manukyan'ın Laçın sınır kapısında Ermenistan'a geçmeye çalışırken yakalandığı aktarıldı.

Açıklamada, "Organize grup tarafından terörizm faaliyetlerinde bulunmak”, “yasa dışı ateşli silahların, mühimmatın, patlayıcıların elde edilmesi, depolanması ve taşınması”, “silahlı grupların oluşturulması” ve “Azerbaycan sınırını yasa dışı yollarla geçme” suçlamaları ile hakim karşısına çıkarılan Manukyan’ın tutuklandığı aktarıldı.

Manukyan hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Vardanyan da tutuklanmıştı

Karabağ’daki Ermeni rejimin eski "devlet bakanı” Ruben Vardanyan da 27 Eylül’de Karabağ’dan Ermenistan’a geçmek isterken sınır muhafızlarınca gözaltına alına alınmıştı. Bakü’ye getirilerek hakim karşısına çıkarılan Vardanyan, “terörü finanse etme”, “yasa dışı silahlı grupların oluşumunda ve faaliyetinde yer alma” ve “Azerbaycan sınırını yasa dışı yollarla geçme” suçlamaların tutuklanmıştı.

Yorumlar 58 Yorum Var
  • Arif Karahan 30.09.2023 12:13
    90'lı yıllarda yaşanan Ermeni zulüm tarif edilemez. Ben o zaman üniversitesi öğrencisi idim ve vatansever gençlik olarak ezikliği yaşamış idik. Amma çok şükür bu günleri Rabbim gösterdi. Bu patates soğan işi değil yürek işi imam işi. Keyfini çıkaralım ve çok çalışalım. La galiba illallah.
  • sultan 30.09.2023 12:07
    bunlarda tarihlerinden gelen bir hastalık çetecilik ile mezlım yapmak çalmak kadın ve çocuk oldürmek genlerinde var bayburtta neler yaotıklarını unutmak mumkun deyil katiller sürüsünün
  • Aytek 30.09.2023 11:57
    Yamukyan diyecektin sanırım. Yargılamadan önce usulünce altına edene kadar bı temiz dayak atın. Morarmadik yer kalmasın. Masaj gibi olur. Atacagin hücrede dinlenekalır.
  • Mahmut 30.09.2023 10:52
    Yakın aziz nesin torunlarını yok olsunlar
  • Türk 30.09.2023 10:19
    Zamanın da bu manukyanları tepemize kraliçe ilan diyordular.. Bu ülkenin içinde ki Türk düşmanları temizlemeden düze çıkamayız..(İstanbul daki manukyanı hatırladınızdır harhelde)
Daha fazla yorum görüntüle