Suriye yönetimine bağlı askeri akademi öğrencilerinin mezuniyet töreninde dron saldırısı düzenlendi Beşşar Esed yönetiminin haber ajansı SANA’ya göre, Savunma Bakanlığına dayandırılan haberde, patlayıcı mühimmat yüklü dron ile düzenlenen "terör saldırısında" onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Açıklamada, "Saldırıda, çok sayıda sivil ve askeri personel öldü. Ayrıca onlarca davetli aile ve çok sayıda katılımcı öğrenci de yaralandı." sözleri kaydedildi.

EN AZ 60 KİŞİ ÖLDÜ

Güvenlik kaynakları basına yaptığı açıklamada, saldırıda en az 60 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, çok sayıda kişinin ise yaralandığını aktardı.

SURİYE SAVUNMA BAKANI SALDIRIDAN DAKİKALAR ÖNCE ALANI TERK ETTİ

Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas’ın ise saldırıdan dakikalar önce töreni terk ettiği belirtildi.

Suriye Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, mezuniyet törenine düzenlenen saldırıyı doğrulanarak, törenin sona ermesinden hemen sonra patlayıcı mühimmat taşıyan insansız hava araçlarıyla hedef alındığı aktarıldı.

Açıklamada, saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade edilerek, net sayı verilmedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Suriye Savunma Bakanlığı söz konusu saldırıya karşılık verileceğini vurguladı.

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Vatandaş 06.10.2023 09:34
    Yapanların Allah tez zamanda belasını versin. Ne istiyorsunuz bu insanlardan.
  • hasbi 06.10.2023 09:26
    Namussuz abd ve israil yapımı bir saldırı bu
  • halil yc 06.10.2023 09:23
    Bu insanların suçu ne idi terörün her türlüsüne lanet olsun.
  • CEMAL 06.10.2023 09:22
    Bunlar milyonların muhacir olmasına, şehirlerin yakılıp yıkılmasına ve çocukların yetim, kadınların dul kalmasına ses çıkarmayan diğer Suriyeliler değil mi?
  • Vatandaş 06.10.2023 08:45
    Belkide Suriyeliler ülkelerine dönmesin diye ABD İsrail ypg den biri yapmış olmasın dünya katil dolmuş Allah doğrulara yardım etsin
Daha fazla yorum görüntüle