Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu. İsrail ordusu ise abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıkladı.

İsrail Hamas'ın yoğun ve hızlı başlattığı operasyonda Gazze'ye yakın bölgedeki savaş uçaklarının bulunduğu üsten savaş uçaklarını başka yerlere naklederken birçok tank ve zırhlı araç da Hamas'ın eline geçti.

İSRAİL TANKI İMHA EDLDİ İÇİNDEKİ ASKERLER ESİR ALINDI

 

Yayınlanan görüntülerde İsrail'e ait bir tankın, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı tarafından imha edildiği görülürken içindeki askerlerin de esir alındığı iddia edildi.

Filistin'den sosyal medya hesaplarında, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırına yakın bir bölgede vurulmuş bir tankın yandığı görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde konuşan Filistinli, tanktaki İsrail askerlerinin İzzeddin el-Kassam güçleri tarafından esir alındığını söyledi.

Sosyal medyada ayrıca Kassam'a bağlı silahlı kişilerin İsrail'e ait askeri bir aracı Gazze içinde sürdüğü görüntüler de yer aldı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberinde, Gazze'den İsrail bölgelerine sızan silahlı bir grubun, Sderot kentinde bir polis merkezini ele geçirdiği, İsrail ordusunun silahlı gruplarla çatışmaya girdiği ve yaralılar olduğu bildirilmişti.

 

Yorumlar 138 Yorum Var
  • Türkiye Yüzyılı* 09.10.2023 06:52
    Hamas asıl bu ucakları yok edecekti
  • Emin 08.10.2023 22:16
    O uçaklarda can verirsiniz insallah israil kopekleri
  • Antisiyonist 07.10.2023 21:46
    O tankla esir askerlerinkukanin var olan mühimmatı Yahudiler in yerleşim yerlerini bombalayin ziyag etmeyin içerdeki mühimmatı
  • Mehmet Sait Çınar 07.10.2023 21:41
    Mehmet Sait Çınar Rabbimin Filistinli Müslüman kardeşlerimize yardım eylesin İsrail'i de Kahhar ismiyle kahretsin inşallah
  • Mehmet 07.10.2023 19:29
    Vurun Allah aşkına Allah bizimle
Daha fazla yorum görüntüle