Kanada'nın Montreal şehrinde aracında Filistin bayrağı taşıyan bir kadın, başka bir kadın sürücünün sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldı.

Saldırıyı cep telefonuyla kayda alan İmane Najar adlı kadın, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Najar, "Bugün arabamda Filistin bayrağı olduğu için yolda saldırıya uğradım. Başka bir arabadaki saldırgan bir bayan bana şiddetle hakaret etti. Birçok şeyin yanı sıra, bağırarak çocuklarımın gözü önünde tecavüze uğramayı ve sokağa sürüklenmeyi hak ettiğimi söyledi. Onu kayda aldığımı çok iyi bildiğinden, videoda kendisini açıkça ve gururla tanıttı." ifadesini kullandı.

Daha sonra saldırgan kadının arabasıyla kendi arabasına iki kez çarparak kaçtığını belirten Najar, maruz kaldığı nefret suçu, tehdit ve vandalizm için polise şikayette bulunduğunu aktardı.

Najar, "Bu olayı medyanın dikkatine de taşımak istiyorum çünkü aksi bir durum olsaydı açıkça kınanacaktı. Burada nefret suçlarının varlığı konusunda toplumda farkındalık yaratılmasının önemli olduğunu düşünüyorum." ifadesine yer verdi.

Kanada'da her vatandaşın, bir davaya veya bir halka yönelik görüşlerini veya desteğini barışçıl bir şekilde ifade etme fırsatına ve hakkına sahip olduğunu vurgulayan Najar, "Bu tür şiddet içeren eylem ve sözler kabul edilemez ve göz ardı edilemez, edilmemelidir. Sizleri videomu paylaşmaya davet ediyorum." paylaşımında bulundu.

Videoda, ismini "Lauren Wise" olarak veren ve kendini yazar olarak tanıtan bir kadının, aracında Filistin bayrağı taşıyan Najar'a "Sen çocuklarının gözü önünde tecavüzü ve sokakta sürüklenmeyi hak ediyorsun. Sen terörist Hamas gibi giyiniyorsun. Hepiniz kahrolasıca aptalsınız." hakaretleri ettiği görüldü.

Kayıtta, saldırıya uğrayan sürücü kadının tartışmaya girmemek için uğraştığı, diğer kadının "Sana saldırmıyorum." diyerek kendini savunması da dikkati çekti.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Bir X sosyal medya kullanıcısı, Montreal Polis departmanını etiketleyerek "Bu, Arap karşıtı nefretin normalleştirilmesinin bir türüdür. Montreal'de bu yasal mi?" diye sordu.

Aynı kullanıcı, "Filistinliler, Araplar ve Müslüman olarak algılananlar hayatımda gördüğüm en kötü ayrımcılığa maruz kalıyor ve ben 11 Eylül sonrası dönemde yaşadım." paylaşımında bulundu.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Erdinç Bekiroğlu 12.10.2023 07:57
    Müslümanlar Batı'nın yolunda kurandan uzaklastirilmislar hadislere yapışmış lar bilmiyorlar ki Allah Kuran'dan sınava tabi tuttutacak vay müslümanların haline....
  • Ali 11.10.2023 21:47
    Kanada vancouver sehrinde 4 yil bulundum hic bir kanadalinin muslumanlara hakaret ettigini gormedim aksine cok saygililardi.Montreal fransiz agirlikli oldugu icin bu tur saldirilari yasayabilirsiniz. Bunu tum kanada ya baglamamak lazim diye dusunuyorun.
  • Hasan 11.10.2023 21:00
    Hem suçlu hem güçlüler. Hem de ırkçılar
  • Tayfun 11.10.2023 20:58
    Bunu bir yahudiye yapsa , ömrünün sonuna kadar mahkemelerde hatta cezaevinde süründürürlerdi..müslümanlar malesef kobay faresi oldu. Canı sıkılan istediğini yapıyor. Affet Ya Rabbi, Medet ya Rasullah
  • Cenk Yakın 11.10.2023 20:47
    Bu kadını bulup dediklerini aynen kendisine yapacaksın,,,, bakalım ne hissedecek....
Daha fazla yorum görüntüle