Nazilerin Yahudi Katliamı'ndan kurtulan, siyonizm karşıtı ünlü Yahudi doktor ve yazar Gabor Mate Gazze'de yaşananlar için "Bu 20 ve 21. yüzyıllardaki en uzun etnik temizlik operasyonudur ve hala devam ediyor" dedi.

Gabor Mate, geçmişte kendilerine uygulanan soykırımın şu an İsrail tarafından Filistinlilere yapıldığını ifade etti. "Bu 20 ve 21. yüzyıllardaki en uzun etnik temizlik operasyonudur ve hala devam ediyor" diyen Holokost mağduru ünlü Yahudi doktor, Filistinlilerin yaşadığı yerleri ziyaret ettiğinde her gün ağladığını dile getirdi.

Ünlü doktor Mate şu ifadeleri kullandı:

Ben Holokost'tan hayatta kalan bir Yahudi'yim. Dedelerim, yaşıtlarım Auschwitz'te öldürüldü. Ailemin çoğu öldürüldü. İşte bu benim geçmişim.

Yahudilikten utanarak büyüdüm. Macaristan'da savaştan sonra hala Yahudi olduğum için zorbalığa uğruyordum. Bir arkadaşımın "Rahat bırakın onu. Yahudi olması onun değil, babasının suçu" diyerek" diye kurtarmaya geldiğini hatırlıyorum. 

Kanada'da gençlik yıllarımda siyonist oldum. Auschwitz'in dikenli telleri sınırlar ve güçlü bir orduya sahip Yahudi devleti ile değişti.

Bunu özgürleştirici buluyorum. Bu rüyaya inanmak heyecan vericiydi. Sonra öğrendim ki hiç de öyle değilmiş. Yahudi hayalinin gerçek olması için yerel halka cehennemi yaşatmanız lazımdı. İsrailli, Yahudi İsrailli tarihçiler bize gösterdi ki hiç şüphe yok. Filistinlilerin sınır dışı edilmesi acımasızca ve caniceydi. Ve kasten yapılmıştı. İşte bu yüzden Arapça'da Nekbe "Büyük Felaket" demişlerdi. Şimdi Kanada'da bir kanun var;
Holokost'u inkâr edemezsin. Böyle kanunlara da inanmam bu arada. Fakat İsrail'de Nekbe'den bahsedemezsiniz. 

Ülkenin temelindeki şey de olsa...İşgal edilmiş bölgeleri gezdim. İlk İntifada zamanı... Gördüklerimden dolayı 2 hafta boyunca her gün ağladım. İşgalin vahşeti, tacizler. Veya Filistinlilerin zeytin ağaçlarının kesilmesi. Su bile verilmemesi, aşağılamalar...

Bu böyle kötüleşerek devam etti... Bu 20 ve 21. yüzyılın en uzun etnik temizlik operasyonuydu. Hala sürüyor...

Ben bir yahudi olarak Tel Aviv'e yarın uçakla inebilirim. Ve "Ger dönüş" kanununa göre vatandaşlık talep edebilirim. Fakat Vancouver'daki Filistinli arkadaşım
Hanna Kawas Kudüs doğumlu olmasına rağmen orayı ziyaret dahi edemez.

Yorumlar 54 Yorum Var
  • Rafet 14.10.2023 23:28
    Helal olsun gerçekçi. Ben Müslümanım diyen bir çok kişiden daha Müslüman
  • GAKKO23 14.10.2023 12:46
    Yahudi ama insan.insan insana zulmetmez.Boyle insana saygı duyarız...Ama katil ve Yoktan var edene isyan edene asla. Kâfirlerin varacağı yer cehennemidir... Zalimler için yaşasın cehennem
  • Kerim Heper 14.10.2023 12:18
    İşlerimizin büyümesi elimizdekilerin yenilenmesi için kredi alıp faize bulaşmayı (Allah ve Resulüne savaş açmayı Bakara 278-279) bıraktığımız. Yahudilerden önce kendi nefislerimize dur diyebildiğimizde Allah (cc) bize bunları durduracak gücü verecek. Kelimelerle kınamak kolay amellerle ömür davaya sahip çıkmak zordur.Allah elbette inananları galip kılacak.Önemli olan biz hangi saftayız?
  • Hüseyin 13.10.2023 09:19
    Allah sana hidayet nasip etsin, etsin ki davayı bilinçli ve samimi savunanların sayısı 1 kişi daha artsın inşallah...
  • Abidin 13.10.2023 08:26
    Helal olsun gerçekleri görende var mış
Daha fazla yorum görüntüle