İzzeddin el-Kassam Tugaylarının iki çocuğu ile esir aldıktan sonra serbest bıraktığı Yahudi yerleşimci kadın olay sonrası konuştu. Kadın kendisine ve çocuklarına dokunulmadığını, giyinmesi için de kıyafetler verdiklerini açıkladı.

Gazze'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, esir aldığı bir Yahudi yerleşimci kadınla 2 çocuğunu serbest bırakmıştı. Katar merkezli Al Jazeera, kadın ile çocuklarının serbest bırakılmasına ilişkin görüntüleri de yayımlamıştı.

"BİZE DOKUNMADILAR"

Serbest bırakıldıktan sonra televizyonda yaşadıklarını anlatan Yahudi kadın şu ifadeleri kullandı;

Çocuğum "Nigev" askerlerden birinin omuzundaydı.Benimle buluşmak için çığlık atıyordu.Küçük kızım "Aishel" de ağlıyordu.Sonra Gazze'nin dışına geldiğimizde evini gördük. Sonra Gazze'nin dışına geldiğimizde evini gördük. Silahlı kişiler Gazze'ye dönerken Eishel'i getirdiler. Ve iki çocuğumla birlikte kaldık. Anladım ki bizi serbest bırakmışlardı.

ÜZERİMİ ÖRTMEM İÇİN GİYSİLER VERDİLER

Evet Gazze yönünde güvenlik duvarlarının ötesindeydik. Önümüzde evler vardı.Güvenli odadan beni çıkardıklarında bana üzerimi örtmem için giysiler verdiler. 

DEVAMLI PATLAMA SESLERİ DUYDUK

Yol boyunca devamlı patlama sesleri duyduk. Sonra sınıra vardık. Bir hücre evi daha gördük. Beni gördüler. Kendimi ve çocukları onlardan sakındım. 

BİZE DOKUNMADILAR

Bize dokunmadılar. Gazze'ye doğru devam ettik.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI YOAV GALLANT FİLİSTİNLİLERE "HAYVAN" BENZETMESİ YAPMIŞTI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söyleyerek Filistinlileri "hayvana" benzetip "İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket edeceğiz." demişti.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • Adım müslüman 15.10.2023 00:14
    Mayası mayasina çeker, seni esir tutmalarını müsluman olarak biz de tasvip etmeyiz, çok korktuğun da belli ancak insan olarak kötü muamele görmediğini de itiraf edip, takdir hislerini de söyleseydin ya.Pek sanmam da belki söylemişsindir de röportaj da kesik verilmiştir,
  • Selim 14.10.2023 21:03
    İşte israil devletiniz sizin gibi masumları vuruyor haa haberin olsn aglayan kadın
  • Fahri 14.10.2023 18:36
    Müslüman birinin bir kadın ve çocuğa dokunması zarar vermesi düşünülemez aksi takdirde kötü bir örnek olurdu
  • İsmail 13.10.2023 17:25
    Allahim zalimlerle savaşmayı bize de nasip eyle sonunda Şahadet olsa bile....
  • Ertuğrul 13.10.2023 16:58
    Kimler hayvan hatta hayvandan daha aşağılık mış en azından görmüş oldun
Daha fazla yorum görüntüle