HABER7

Kassam savaşçılarının 7 Ekim’de İsrail işgalindeki topraklara sızdıktan sonra festival alanını bastığı ve burada 200’ü aşkın sivili öldürdüğü öne sürülmüştü. Uluslararası çapta dolaşıma sokulan bu iddiaya ilişkin net ölü rakamı verilemese de Filistinliler aleyhine ‘keyfi olarak sivil öldürdüklerine’ dair algı oluşturulmuştu. İsrail yerleşimcilerinin yanı sıra birçok ülkenin vatandaşının festival alanında öldürüldüğü iddia edilmişti.

İsrail’in katliamlarına dayanak yapılan bu iddia, festivale katılan ve rehin alınan “Yasmine” isimli sivilin itiraflarıyla çürüdü.

İSRAİL POLİSİ ÖLDÜRMÜŞ

Çöldeki festivalde Filistinli direnişçilerin rehin aldığı Yasmine, İsrail Radyosu’nda yaptığı açıklamada, “terörist” olarak adlandırdığı Kassam Tugayları’nın kendilerine çok iyi davrandığını hatta içki içmelerine bile müsaade ettiklerini fakat İsrail polisinin müdahalesiyle festival alanındaki Yahudi gençlerin öldüğünü söyledi.

İsrail polisinin silahlı gruplarla birlikte rehinelere de ateş açtığını ifade eden Yasmine, kendisinin ise polisin evleri patlatması neticesinde güçlükle kurtulduğunu dile getirdi.

HEM ZARAR VERMEDİLER HEM DE SAKİNLEŞTİRDİLER

İsrail manipülasyonunu İsrail Radyosu’nda yıkan Yasmine isimli festival katılımcısının 15 Ekim’de sarf ettiği sözler şöyle:

“Teröristler bize zarar vermediler. Bize içki içme fırsatı bile verdiler ve biz panik yaparken sakinleştirdiler. Durum gerçekten çok korkutucuydu ama şanslıydık ki kimse bize zarar vermedi. Yaklaşık iki saat boyunca herhangi bir güvenlik gücü bizimle değildi ve polisin gelmesi için beklemek zorunda kaldık. Sonunda kurtarıldık. Şu an arkadaşlarımla birlikteyim.

Polis gelince ise her tarafa ateş açmaya başladılar benimle konuşan bir silahlı adamla dışarı çıktık. Dışarıda 4 kişi ölmüştü, sanırım polis öldürmüştü onları. Sonra silahlı adamı tutukladılar ve içerideki rehinelere ve silahlı adamlara yoğun ateş açılıp hepsini öldürdüler.”

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Ferdi 16.10.2023 11:15
    Herkes biliyor ki çok zalim ve korkaklar. Silah zalimin elinde olunca zülüm, adilin elinde olunca da adalet gerçekleşir.
  • A.A.A 16.10.2023 10:19
    İsrail bütün Dünyaya Yalan Söylüyor ve Bölgeyi Kana buluyor.
  • adem 16.10.2023 09:56
    yerleşimci değil terörist onlar israilin paralı katillleri
  • Misafir 16.10.2023 08:49
    İsrailde bazı sivil yerleşimcilerin asker beter filistin katliamları yaptıkları hatta avlanır gibi zevk için Filistinli öldürdükleri bir gerçektir.
  • aker 16.10.2023 08:45
    kendileri kabul ediyor şeytanın çocuğu olduğunu kabilin torunları
Daha fazla yorum görüntüle