Hamas saldırılarında ailesini kaybeden İsrailli aktivist Maoz Inon BBC News'te intikam istemediklerini daha fazla sivilin ölmemesi için derhal barışın sağlanması gerektiğini söyledi.

7 Ekim'den bu yana aralıksız süren yoğun bombardımanın 10'uncu gününde Gazze'deki toplam can kaybı 2 bin 750'ye, yaralı sayısı da 9 bin 700'e yükseldi. 

İsrail ordusu yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ni 10 gündür yoğun şekilde bombalamayı sürdürüyor. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

İSRAİLLİ AKTİVİST MAOZ INON: İNTİKAM İSTEMİYORUZ

İsrail kara operasyonu için hazırlanırken Hamas saldırılarında ailesini kaybeden İsrailli aktivist Maoz Inon'dan BBC News'te dünyaya savaşı durdurun çağrısı geldi.

İşte Maoz Inon'un sözleri;

Şunu söylemek zorundayım; Hamas saldırısında kaybettiğim ailem için ağlamıyorum.Bu gözyaşları savaşta hayatını kaybedecekler için. Savaşı durdurmak zorundayız. Savaş bir çözüm değil. Bizi izleyen ve dinleyenlere yalvarıyorum; Elinizden geldiğince gücünüz savaşı derhal durdurmak için kime etki edebiliyorsa kullanın. Ailemizdeki herkese bunun için ulaşalım. İntikam peşinde değiliz. İntikam başlayınca bir başkası takip eder. Daha fazla acı, daha fazla can kaybı.

"CAN KAYIPLARI DAHA DA ARTACAK GİBİ"

Savaşı durdurmak zorundayız. İsrail kurulduğundan bu yana en korkunç günler yaşansa da can kayıpları daha da artacak gibi. Korkunç rakamlar... Savaşı durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bunu hayatlarıyla ödeyecek her iki taraftaki Gazze ve İsrail'deki siviller için ağlıyorum. İşte bu yüzden benim için çok önemli... Bunlar çok zor zamanlar. Dünyaya bu savaşı durdurmaları için ağlıyorum. Savaşı durdurun.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • erdal 16.10.2023 22:06
    dünyaya israil in kötü yüzünü örtbas etmek için yapılan bir röportaj..
  • Çiçek 16.10.2023 13:13
    SİZ HEP OLDURDUNUZ İSRAİL SİZ İNSANLARİ KAFİN COCUKLARİ JOP DOVEREK OLDUREREK Dünyanın gözü önünde işgal ettiniz siz kotulgu yaydiniz ama ALLAH Olacak olanı kitapta söylemiş İsrail yok Olucak nasilki kıyamet alametleri anlatılıyor tek her şey tek tek oleacak siz acimadiniz AC gözlü doymadı