ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Michele Taylor'ı, BM İnsan Hakları Komitesi'nde konuşma yaptığı sırada sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, ayağa kalkıp sırtlarını dönerek protesto etti.

BM Cenevre Ofisinde gerçekleşen Komitede, Uluslararası Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi (ICCPR) kapsamında ABD'nin 5. Dönemsel Raporu'nun incelemesi yapıldı.

Taylor, raporun iki günlük incelemesinin ardından yaptığı kapanış konuşması sırasında STK üyeleri tarafından protesto edildi.

ABD hükümetine insan haklarıyla ilgili kaygılara yeterince önem vermediği gerekçesiyle tepki gösteren STK temsilcileri, Taylor kürsüde konuşurken sırtını döndü.

Protestoya ilişkin görüntüler, sosyal medyada sıkça kullanıldı.

Yorumlar 40 Yorum Var
  • Allah'ın aciz kulu 20.10.2023 12:07
    Gayrimüslimlerin bile katliam karşısında vicdanları sızladı ,müslüman olarak bizlerin gözlerinden yaş,kalplerinde sızlama,yöneticilerinde somut bir tepki yok.
  • Abdullah 19.10.2023 11:59
    Dünya ülkeleri aklını başına almalı. Filistin'e yapılan yarın bana da yapılır diye düşünsünler en azından. Dünya beşten büyüktür sloganlı bir pakt kurulmalı. Askeri ekonomik olarak birbirini destekleyen. Büyük devletlerin olmadığı bir pakt olmalı. Hatta üyeler birbirleri ile kendi para birimlerinde ticaret yapmalı. Doları çöpe çevirir öyle bir şey olsa.
  • reşat sev 19.10.2023 09:33
    hep abd ve israel mi haklı dünya ülkeleri açın gözünüzü artık bu katillere daha fazla güvenmeyin dışlayın iş yapmayın dünyada yanlız kaslınalar huzuzluk çıkaran bunlardır
  • atabey . m 19.10.2023 08:45
    yüreğinize sağlık güzel insanlar.
  • Dede 1453 19.10.2023 07:53
    Vallaha tam terlik fıtlatılacak yermiş.
Daha fazla yorum görüntüle