Gazze Şifa Hastanesi'nde görevli Doktor Fadya Malhis TRT Haber canlı yayına bağlanarak son durumla ilgili bilgiler verdi. 

Gazze'de 50 bin hamile kadın olduğu ve bunlara acil yardım yapılması gerektiği hakkında soru karşısında Mahis yaşanan durumun vahametini şu sözlerle ifade etti;

Onlar ölümle karşılaşacaklar. Düşünebiliyor musunuz? Son 24 saatte 45 hamile doğum yapıyor. Normal durumda bu. Şu savaş halinde daha da artacak, premature, erken doğumlar, düşükler gibi durumlar karşısında tıbbı bakım e tedaviye daha fazla ihtiyaç olacak. 

Saldırının şokuyla korkudan titreyen küçük Muhammed'in görüntüleri hakkında Malhis şu ifadeleri kullandı:

Küçük masum bir çocuk uyurken bombalarla uyanıyor ve ev üzerine çöküyor. Bombalama seslerinden biz bile titriyoruz bir çocuk ne hale gelir? Zavallı çocuk ne yapsın. 

İsrail'in yapacağı muhtemel kara harekâtı hakkında ise Malhis "Her taraftan bomba yağıyor. Bu katliam, savaş durdurulmayacaksa burada herkes ölümü bekliyor. Gazze'de olacağız, toprağımızdan çıkmayacağız.

"BU SÖZLERİNİZ ÜZERİNE BİZ SİZE SORU SORAMAYIZ"

Anlattıkları karşısında çok etkilenen moderatör Fatih Çimen "Bu sözleriniz üzerine biz size soru soramayız. Ölümü bekliyoruz. Ne yaparsa yapsınlar biz yerimizi yurdumuzu terk etmeyeceğiz. Bundan daha büyük bir şeref, daha büyük bir kararlılık olamaz " dedi.

Yorumlar 39 Yorum Var
  • Recep Karabal 21.10.2023 00:53
    Topraklarını sattılar diye başlayacak yok mu söze? Çıkmayacağını Gazze'den diyor, Gazze'yi seviyorum diyor, Gazze'de öleceğim diyor. Ve bu bir doktor. Türkiye bir doktor kaybetti diye batıya köle olmaya ülkesini terkedenler...
  • İbrahim 19.10.2023 17:10
    Biz kendi halimize zilletimize ağlayalım.
  • hibo 19.10.2023 16:51
    Dünyanın En Asil En Şerefli Direnişi daha büyük bir direniş dünya üzerinde yok Tüm kalbimiz filistinle filistinlilerle Osmanlının Topraklarını savunuyorlar Türkiye cumhuriyeti devleti ve halkı unutsada onlar savunmaya devam ediyorlar
  • Sivas 58 19.10.2023 16:09
    Toprağı terketmemek kadar şerefli bir hareket olamaz. Her daim dualarımızdasınız. Allah yar ve yardımcımız olsun.
  • Zeynep 19.10.2023 15:15
    İçimiz yandı ne olacak bu halimiz kardeşlerimiz kan ağlarken biz hiç bişey yapamıyoruz duâdan başka
Daha fazla yorum görüntüle