Hollanda'da, Hollandalı Türklerin kurduğu ilk Türk kökenli DENK Partisinin belediye encümen üyesi Doğukan Ergin, partisinin hazırladığı videoyla İsrail'in Filistinlilere yönelik katliam saldırılarına tepki gösterdi.

'FİLİSTİNLİLERİ SAVUNDUĞUNUZUNDA SUSKUNLAŞTIRILIR, ETKİSİZ HALE GETİRİLİRSİNİZ'

Parti tarafından hazırlanan videoda İsrail'in katliam saldırılarına tepki gösteren kişilerin dünya genelinde bastırıldığına vurgu yapan Ergin, "Filistinlileri savunduğunuzda suskunlaştırılır, etkisiz hale getirilirsiniz. Örneğin, futbolcu Masraoui'nin başıan gelen de buydu. Kendini ifade ettiği için eleştirildi. Bazı politikacılara göre ülkeyi terk etmesi gerektiği söylendi. Aynı şey El Ghazi için de geçerli. O da açığa alındı. Almanya ve Fransa gibi sözde özgür ülkelerde Filistin meselesi hakkında düzenlenen gösterilere yasaklama getirildi." dedi.

'FİLİSTİNLİLERİN DÜNYA İLE İLETİŞİMLERİNİN KESİLMESİNE İZİN VERİLMEMELİDİR'

Ergin, "Instagram'da da engellenmeleri görüyoruz. Filistinlilere destek veren endişeli insanların paylaşımlarının geniş kitlelere ulaşması engelleniyor. Asıl mesele şudur: 2.2 milyon Gazze sakini dünya ile illetişimlerinin kesilmesine izin verilmemelidir. Ayrıca, 75 yıldır süren İsrail'in Filistin'i işgali sona ermeli ve Filistinlilere umut veren bir çözüm bulunmalıdır. Yahudi veya Müslüman olsunlar Filistin insanların bir arada yaşayabileceği bir yer olmalıdır. Filistin gerçeğinin artık tanınması önemlidir." şeklinde konuştu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ali Eren 22.10.2023 21:43
    Doğru söylüyor instagram ve facebook bu işte başı çekiyor.