İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde, 29 bin konutun tamamen yıkıldığı, en az 2 bin kişinin enkaz altında olduğu yönünde ihbar alındığı belirtildi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılardaki can ve mal kayıplarına dair güncel bilgileri paylaştı.

Buna göre, saldırılarda şu ana kadar 190 bin konut kısmi zarar görürken, 29 bin konut tamamen yıkıldı ve enkaz altında en az 2 bin kişinin olduğu yönünde ihbarlar alındı.
Saldırılar ve İsrail'in tehditleri nedeniyle 1 milyon 500 bin kişi evlerini terk ederek barınma merkezleri, hastaneler ve kamu tesislerine sığındı.

Saldırılarda ayrıca, 79 hükümet binası, 38 cami, 3 kilise ve 189 okul bombalandı. Okullardan 25'i hizmet dışı kaldı.

- GAZZE'DE YAŞANAN HOLOKOST'UN SEBEBİ ULUSLARARASI TOPLUMUN SESSİZLİĞİ

Medya ofisinin yazılı açıklamasında, İslam ümmetine ve dünyanın özgür insanlarına, İsrail'e ve ona destek verenlere baskı yapmak için kitlesel hareketleri artırma ve Filistin halkına destek olma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Gazze'de yaşanan "Nazi Holokostu"nun, uluslararası toplumun acizliği, sessizliği ve utanç verici duruşu ile Amerika'nın yeşil ışık yakması nedeniyle devam ettiği vurgulandı.

Kurtarma ekipmanlarının arızalanması ve yakıtın tükenmesi nedeniyle yakın zamanda enkaz altından kimsenin kurtarılamayacağına dikkat çekildi.

- İSRAİL HESAP VERMEKTEN KORKMUYOR

Açıklamada ayrıca İsrail'in, Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun muhabiri Vail ed-Dahduh'un ailesinin evini bombaladığını kabul etmesinin, işlediği suçların hesabını vermekten korkmadığını gösterdiği belirtildi.

İsrail'in sivillere karşı "en iğrenç suçları" işlemeye ve Gazze'ye açılan sınır kapılarını kapatmaya, gıda, ilaç ve yakıt girişini engellemeye devam ettiği kaydedildi.

Son olarak, İsrail'in her gün yüzlercesini hedef aldığını iddia ettiği ve gerçekte sivillerin evlerinden başka bir şey olmayan "askeri hedeflerin" neler olduğunu açıklaması istendi.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Abdullah 27.10.2023 16:16
    Allah israilin belasını versin inşallah
  • misafir 24 27.10.2023 16:01
    Nasıl bir toplum bunlar hiç mi Allah korkusu vicdan merhamet yok bunlarda çoluk çocuk demeden vahşice katliam yapıyor dünyanın gözü önünde, dışarıda yaşayan vatandaşları açık açık destekleyip sevgi mesajları atarken,bizim müslüman sözde sanatçı kesmi sus pus hani kuşa böceğe ağaca konuşanlar insan katledilirken hiçmi diyecek bir kelime yazmaya cesaret edemiyorlar...
  • misafir 27.10.2023 15:59
    İsrail böyük devlet. Kafasına bomba atana gereğini yapıyor. Suriyede rusya kafamıza bomba attı, 34 şehit verdik. Esat yaptı dediler. Ne esada ne ruslara hesap sormadık. Büyük devletle kuru sıkı atan arasındaki fark bu kadar nettir. Hamasa gelince israil piyonu filistin zulmüne bahane üretmekten başka işe yaramaz. Hani israili yıkıyordu ne oldu o iş?
  • hhüseyin 27.10.2023 15:59
    Azizun züntikam olan Rabbimize havale ediyoruz PİSRAİLİ
  • Kamil 27.10.2023 14:57
    Allah belanizi versin ınşallah.
Daha fazla yorum görüntüle