İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 27. gününde devam ediyor. Arap dünyasındaki sessizlik ve İsrail'e karşı net, sert bir tavrın alınamaması, sadece yardım göndermekle yetinmeleri de özellikle Gazze'de büyük bir tepkiyle karşılanıyor.

Yardımlar arasında gelen kefenleri haber yapan Gazze'deki gazetecinin sözleri acı manzarayı bir kez daha gözler önüne serdi. Gazeteci dünyanın yaşanan vahşete sessiz kalıp kefen göndermesini eleştirerek "Görüyor musunuz bize birinci kalite pamuklu kefen göndermişler. Daha ne istiyorsunuz diye?"ifadelerini kullandı.

38 GAZETECİ KATLEDİLDİ

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır saldırılarında 38 gazetecinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

3648'Sİ ÇOCUK 8796 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında şehit sayısının son 24 saatte 271 artarak 8 bin 796'ya yükseldiğini bildirdi.

Bakanlık, ölenlerin 3 bin 648'i çocuk olduğunu duyurdu.

- İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 326'sı asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugaylarının elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648'si çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli şehit oldu, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Kul insan 02.11.2023 18:11
    Herzog Netanyahu Biden Charles Willem Alexander Rutte vs hepsi bugün menfaat perest sapık inanca tapıyor. Bunlar alçak hırsız gaspçı, ülke çalan hırsızlar topluluğu. Firavun İkinci ramses ve ordusunu kızıl denizde boğan Allah cc yakında bu zalimleri orta doğuda boğacak inşaAllah. Ne mutlu Müslümanım diyenlere. Zalimler için yaşasın cehennem.
  • Türk 02.11.2023 17:08
    Allah bu zalimleri helak etsin.. Amin..
  • Son Görev 02.11.2023 16:15
    Ulan katliamı yapan soykırımcı katil delilleri sana bırakır mı toplatır mı?Sana cenazeyi bile kaldirtmaz çünkü delil!!!Aklı olmayan yada aklı işine geldiği gibi çalişan İslam alemi kefen gönderip cenazeleri bile alamaz..Hepsi moloz yığinlari arasında kaybolur...Gönderdik saldık senaryosuyla Gazze boşaltıldi görüntüsü verilir konu kapatılır o kadar...
  • selma 02.11.2023 16:05
    gavurlar kadar olamadik nasil kilitlendiler birbirlerine katliama gozyumdular ben kendimden muslumanlardan utaniyorum hicbirsey yapamiyoruz yapmiyoruz cikarlar yuzunden malesef olanlar sehit biz oluler
  • Murat gözükara 02.11.2023 16:04
    Pazar saat 14 te İncirlik te eylem olacak.... Türkiye in her yerinden bekleriz...
Daha fazla yorum görüntüle