İngiltere'nin başkenti Londra'da Filistin'e destek gösterisine yüzbinler katıldı. Gösteriye katılanların neden Filistin'i desteklediğine ilişkin cevapları büyük takdir topladı. 

İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırmasını protesto etmek isteyen on binlerce Filistin yanlısı gösterici, Thames Nehri kıyısındaki Victoria Enbankment`ta toplandı.

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Filistin ile dayanışma eylemine katılan göstericiler, İsrail`in Gazze`ye düzenlediği saldırılara son vermesi, ablukayı kaldırması, derhal ateşkes ilan edilmesi ve Gazze`ye insani yardım malzemelerinin eksiksiz girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.

"Adalet yoksa barış da yok", "Gazze`de soykırım var", "İşgale son", "Şimdi ateşkes" yazılı pankartlar taşıyarak, "Filistin`e özgürlük" sloganları atan göstericiler, daha sonra İngiltere Parlamentosu önündeki Westminster Köprüsü`nden geçerek nehrin güneyine indi.

Sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapan Uncivilized kanalından Filistinli muhabir gösteriye katılanlara "Neden buradasınız, neden Filistin'i destekliyorsunuz?" sorusunu yöneltti. İşte insanlığa ibret cevaplar.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Engin 04.11.2023 07:37
    Bu israilin katliamını ancak ancak avrupadaki halkların kendi yönetimlerine gösterdikleri tepkilerle durduralabilir.inşallah israile avrupaya ve amerikaya tepkiler ve boykotlar çığ gibi büyür
  • Ertuğrul 03.11.2023 18:20
    Bay hasan. Dünyada şeriatla yönetilen tek bir devlet yok. Şeriatı bilmiyorsun bari burada demogoji yapma. Şeriatla yönetildiğini söylenen devletler üç beş ailenin keyfine yönetim şekli. Ve bu aileler başta Suud İsrail tarafından fonlanan aşağılık bir ailedir. İran zaten dini fasık bir devlet şeriat asla değil
  • VatandaŞ 03.11.2023 00:41
    Sanırım GÜNEŞ BATIDAN DOĞMAYA BAŞLIYOR. Çünkü Doğu karanlıkta senenin en büyük eğlencesine dalıyor
  • Ömer 03.11.2023 00:06
    Helal olsun be. Çok duygulandım. Biz müslümanların yapamadığını yapmışlar resmen ülke değiştirmişler miting alanını doldurmak için. Allahım islamla şereflendirsin hepsini. Zalimler kahrolsun
  • Uyanin 02.11.2023 23:37
    Helal olsun.. Böyle insanlarinda hala yeryüzünde olmasi insana azda ola umut veriyor. Rabbim böylelerine hidayet versin. Biz müslümanlarada gercek mümin olmayi nasip etsin insAllah.
Daha fazla yorum görüntüle