Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yönelik tutumu nedeniyle yemek yediği restoranda Filistin yanlısı bir grup tarafından protesto edildi. Protestocular, Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunurken, 2 kişi gözaltına alındı.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun İsrail saldırılarına yönelik tutumu Kanadalılar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Trudeau, dün akşam saatlerinde Vancouver’daki Vij’s adlı restoranda oturduğu sırada Filistin yanlısı bir grup tarafından protesto edildi. Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunan göstericiler, "Ateşkes hemen şimdi", "Gazze'deki kuşatmaya hemen son verin", “Elleriniz kanlı” ve “Özgür Filistin” sloganları attı.

Protestocuların restorana düzenlediği baskının ardından Trudeau, restorandaki diğer müşterilerden özür dileyerek korumaları eşliğinden restorandan ayrıldı. Trudeau’nun aracına binmeden önce bir grup ile fotoğraf çektirdiği görüldü.

Protesto nedeniyle bölgeye 100 polis gönderildiği aktarılarak, 2 kişinin polise mukavemetten gözaltına alındığı ifade edildi.

LULA DA SİLVA: İSRAİL'IN YAPTIĞI TERÖR SALDIRISINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ülkesine kabul ettiği Filistinlileri uçaktan inişte karşılayarak İsrail'in saldırıları için terör saldırıları ifadelerin kullandı.

4 BİN 650'Sİ ÇOCUK OLMAK ÜZERE 11 BİN 320 KİŞİ ŞEHİT EDİLDİ

Gazze'deki hükümete göre 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 4 bin 650'si çocuk ve 3 bin 145'i kadın olmak üzere 11 bin 320 kişi öldürüldü.

 İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda da 48 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 197 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Yorumlar 47 Yorum Var
  • Hamdi 16.11.2023 21:01
    insan olanın yüreği dayanmaz dini dili farketmez
  • Mitha 16.11.2023 12:06
    Ben ülkemi işgal eden olsun ayrım yapmadan müdahale ederim.çünkü işkal illaki silahla olcak değil.ama ses çıkartmassan işgal kaçınılmaz son olur.Aynı Filistin gibi.Dünyadaki mazlum müslüman insanların sonu Filistin liler gibi olacak kimse yardım etmiyor.bu hiç iyi değil.
  • Mehmet 16.11.2023 11:17
    Müslümanlar olarak gavur kadar olamadık
  • Fazilet 16.11.2023 11:17
    Devlet, polis ve ordu'nun işbirlikçilerin kendi halklarından korumak için var olduğunun tipik örneği.
  • Necati 16.11.2023 11:03
    Allah sizleri Müslüman olmakla nasiplendirsin.Lakin Hamas katliam yapmadı.O yapılan katliamları da israil kendisi yaptı kendi vatandaşlarına.
Daha fazla yorum görüntüle