İsrail'in adeta hapishaneye çevirdiği Şifa Hastanesi'ni gezen BBC ekipleri, İsrail'in paylaştığı görüntülerle kendi çektikleri videoyu karşılaştırdı.

İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni işgal etmesinin ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunmuş sonrasında ise bu konuda yaptıkları hiçbir inandırıcılığı olmayan paylaşımı silmişlerdi.

Hastaneyi kuşatan ve sonrasında baskın düzenleyen İsrail, hastaneye ABD merkezli Fox ve İngiltere merkezli BBC muhabirlerini davet etti.

Görüntüleri kıyasladılar: Birbiriyle örtüşmüyor

İsrail'in adeta hapishaneye çevirdiği Şifa Hastanesi'ni gezen BBC ekipleri, İsrail'in paylaştığı görüntülerle kendi çektikleri videoyu karşılaştırdı. İsrail ordusu tarafından çekilen görüntülerin ardından silindiği ve sonrasında tekrar yayınlandığı da aktarıldı.

Yeniden yayınlanan videoya ilişkin şöyle denildi:

Ancak bu sefer, bir İsrail askerinin rehin tutulduğundan bahseden bölüm çıkarıldı. Yine bu videoda, içinde MR cihazı bulunan bir oda görüyoruz. BBC de aynı odayı gösteriyor ama bu iki videoda gördüklerimiz birbiriyle örtüşmüyor.

İsrail'in videosunda tek bir tüfek mevcutken, BBC çekim yaptığı sırada iki tüfek var. İsrail, bu durumu gün içinde teröristlere ait daha fazla silah bulmalarıyla açıklıyor.

ŞİFA KOMUTA MERKEZİ DEĞİL

Haberde ayrıca, İsrail'in, manipülasyon iddialarını kabul etmediği bilgisine yer verildi.

İsrail'in videosuna yansıyanların, Şifa Hastanesi'nin "Hamas'ın komuta merkezi" olduğu yönündeki söylentilerle eşleşmediği vurgulandı.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Ali aksoy 18.11.2023 21:41
    Ingilizler de,hayvanlaşmiş yahudiden ve terroristlerden kismetini almiş ti,yoksa unuttular mi?
  • aga 18.11.2023 20:34
    Ne Allah'tan ne kuldan korkuları var yalan söylerken.. Söz bitti. eylem zamanı..
  • Türk 18.11.2023 20:14
    Medya bu siyonist yahudiler in elinde.. O yüzden algı ve yalanlarla kendilerini haklı göstermeye çalışıyor bu şeref yoksunları..
  • Eyman 18.11.2023 19:28
    Hastane Gazze hastanesi, Gazze de Filistin'indir, İsrail itine ne ki velevki orda tüneller, kanallar, uydular, hava savunma... her türlü silah bulunsa da İt köpek İsrail teröristlere ne? Kendi şehirleri mi, babalarının şehri mı? Yahu o it köpeklere ne ki, el alemin kendi icerisindeki hak ve hukuklarina karışsın!
  • DAF 18.11.2023 18:27
    bizdeki FOX tv kapatılmalı.
Daha fazla yorum görüntüle