Uluslararası Ceza Mahkemesi eski Başsavcısı Luis Moreno-Ocampo'dan, İsrail'in Gazze politikasının açıkça 'soykırım' olduğunu ifade etti.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bin 207’ye yükseldi.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde katliamlarına devam ediyor.  El Cezire'ye konuşan Luis Moreno-Ocampo dünyanın izlediği soykırıma ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

SOYKIRIM SÖZLEŞMESİ'NDE ABD VE RUSYA DA DAHİL OLMAK ÜZERE 153 DEVLETİN İMZASI VAR

İşte Luis Moreno Ocampo'nun açıklamaları;

Soykırım bir sözleşmedir. Ve taraf devletlerin soykırımı önlemesini gerektiren bir sözleşmedir. Soykırımın bu kadar önemli olmasının sebebi bu. Soykırım bu yükümlülüğe sahip tek suçtur. Sadece suç işlemek değil aynı zamanda bunu önleme yükümlülüğüne sahip olmaktır. Soykırım sözleşmesine ABD ve Rusya da dahil olmak üzere 153 devlet taraftır ve neredeyse tüm ülkeler soykırımı önleme ve cezalandırma taahhüdünde bulunmuştur. İşte bu yüzden soykırım önemlidir. 

NEDEN ETNİK TEMİZLİK DENMEMELİ?

Etnik temizlik bir şeyi soykırım olarak tanımlamaktan kaçınmak için kullanılan bir ifadedir. Neden mi? Çünkü bir devlet olarak, örneğin ABD iseniz ve bunun bir soykırım olduğunu söylüyorsanız bunu önleme yükümlülüğünüz var. Etnik temizlik var derseniz hiçbir şey olmamış gibi davranabilirsiniz. IRA tepkisi de birçok suçu içerir. Suçları tanımlamak karmaşıktır. Çünkü her bir bombalama ayrı değerlendirilir. Açık olan bir şey var ki gazze kuşatması suçlarla işlenmiş bir soykırım veya insanlığa karşı işlenmiş bir suç biçimidir. Bir soykırım biçimidir.

SOYKIRIM DEMEK İÇİN İNSANIN ÖLMESİNE DE GEREK YOK! ABLUKA SA SOYKIRIM

Soykırım Sözleşmesi'nin 6. maddesi veya C veya 2. madde C Soykırım işlemek için insanları öldürmeye gerek olmadığını belirtir. Grubu yok etmek için koşullar oluşturmanın başlı başına bir soykırım olduğunu söylüyor. Bu nedenle kuşatmayı/ablukayı oluşturmak bile soykırım anlamına gelir. Ve bu çok açıktır. israil'İn kuşatmayı kazandığı çok açık. İsrail hükümetinden pek çok yetkili, insanları yok etme ve soykırım niyetini zaten açıkça ifade ediyor. Bu nedenle İsrail'in sadece kuşatma nedeniyle Gazze'de soykırım yaptığını söyleyebiliriz. Sadece abluka sebebiyle bile. Her bombalamanın her öldürmenin ayrıntılı bir şekilde sorgulanması lazım. Ancak kuşatmanın bile başlı başına bir soykırım olduğunu zaten açıklığa kavuşturduk. 

Yorumlar 20 Yorum Var
  • İzmirli 03.12.2023 18:54
    Müslüman ülke liderlerine yazıklar olsun. Türkiye'ye destek verin. Gerisine karışmayın!
  • Çiçek 03.12.2023 18:10
    Zaten HEM AVRUPA İNSAN Hakları diye bagiricak insan hakları var diycek hemde ABD İSRAİL Ve destekçileri tam tersini yaparsa o zaman aynını birileri kendilerine de yapar lar mesela RUSYA Mesla. çin mesala. İran gibi gibi her kez ettiğini bulur ALLAHİN İzniyle
  • Cumhur 03.12.2023 17:46
    Kim takar eskiyi yenileri Neden susuyor.
  • Orhan 03.12.2023 17:41
    Asıl mahkeme mahşerde,olacak ve yüzüstü sürünerek cehenneme sürüklenecekler,,içecekleri kaynar irin olacak ve allahın izniyle ebedi cehenneme yaslanacaklar. Rabbimiz o kafir siyonistlerin hakkından gelecek...
  • Eninde Sonunda 03.12.2023 16:35
    Almanya başbakanı ve diğerleri Avrupa da idamı kaldırdınız...... Gazze de bebeklerin idamına izin verdiniz.....siz nasıl yaratıklarsınız......yazıklar olsun dünyadaki insanların yüzüne nasıl bakacaksınız.....
Daha fazla yorum görüntüle