İrlandalı komedyen Tadhg Hickey'nin İsrail parodisi paylaşım rekoru kırdı. Devlet eliyle 75 yıldır Filistinlilere cehennemi yaşatan yerleşimci teröristlerin anlatıldığı kısa video çok şey ifade ediyor.

SİLAHLI YERLEŞİMCİ TERÖRİSTLER BİR DEVLET POLİTİKASI 

Yerleşimci teröristlerin devlet eliyle nasıl palazlandığına dair bilgiler;

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem Sözcüsü Dror Shadot da Yahudi yerleşimci şiddetinin İsrail'deki son hükümetle ortaya çıkmadığını, bunun devlet politikası olduğunu savundu.

Yerleşimcilerin, kendilerini temsil eden kişiler iktidarda olduğu için daha da "korunmuş hissettiklerini" aktaran Shadot, bu dönemde Yahudi yerleşimci saldırılarının şiddeti ve boyutunun arttığını belirtti.

Shadot, Batı Şeria'da İsrail nezdinde de yasa dışı kabul edilen 150 kadar kaçak Yahudi yerleşim yeri bulunduğunu kaydederek, İsrail yönetimi kaçak yerleşim yerlerini boşaltsa bile Filistinlilerin bu alanlara gidemediğini ve İsrail ordusunun koruduğu yerleşimcilerin buraya tekrar döndüğünü söyledi.

Son yıllarda tarımsal "kaçak yerleşim yerlerinin" arttığını belirten Shadot, sözlerini şöyle tamamladı:

"Genelde birkaç aile olan yerleşimciler, yanlarındaki çiftlik hayvanlarıyla Filistinlilere ait bir tarım arazisine derme, çatma yapılarla yerleşiyor ve çok geniş bir alanı Filistinlilerin elinden almaya çalışıyor. Yerleşimcilerin amacı daha fazla toprak ele geçirmek.

Burada şunu belirtmek gerekiyor: Yerleşimcilerin ve İsrail'in Filistinlilerin topraklarını ele geçirme amaçları örtüşüyor. Bence devletin uyguladığı şiddetle, yerleşimci şiddetini de ayırmamak gerekiyor. Yerleşimci şiddeti devlet şiddetinin sadece bir kolu."

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına ilişkin yargılama yapılmıyor
Kanun Var'ın araştırmasına göre, 2005-2022 arasında Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına ilişkin açılan soruşturmaların yüzde 93'ü iddianame hazırlanmadan kapatıldı. Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırılarındaki davaların sadece yüzde 3'ünde mahkumiyet kararı çıktı.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinliler yerine İsrail güvenlik güçleri ya da başka bir İsrailliye saldırması halinde hakim karşısına çıkma olasılığı yüzde 250 daha yüksek.

Yorumlar 56 Yorum Var
  • Oflu 61 19.12.2023 13:23
    Bizim gübre torbası sanatçılar nerede? İşleri güçleri İslam ile savaşmak...
  • Halkdan biri 18.12.2023 18:49
    Aklı ve vicdanı olan herkes yaşananları görüyor.ama parayla dünyayı öyle bir sömürmüşler ki .bu yaptıklarını hiç birşeyi umursamadan ve parayla satın aldıkları yöneticilerle yapıyorlar.ne zaman paranın gücünü bunların elinden alırız o zaman zaten kendi kendilerini yokeder bunlar.
  • Ali 18.12.2023 15:05
    Yav senin sağlıklı aklını ve yüreğini seveyim. Doğru, hakkaniyetli, iyi insanlar KRAL'dır candır.
  • Hasan BOĞATEKİN 18.12.2023 13:31
    Ne yerleşimci? Bunlar resmen işgalcidir. Bu işgali sivil terörle ya da devle terörüyle yapmak arasında hiç bir fark yok.
  • Misafir1 18.12.2023 01:42
    Adam herseyi ozetlemis.
Daha fazla yorum görüntüle