İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 4 kilometre uzunluğunda tünel bulduğunu duyurdu. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Telegram hesabından yaptığı video paylaşımında İsrail üssünün basılıp askerlerin esir alındığı görüntüleri paylaşarak "Görev tamamlandı, geç geldiniz" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunduğu öne sürülen tünelin, 4 kilometreden daha uzun olduğu ve en derin noktasının 50 metreye ulaştığı kaydedildi.

Girişlerinden biri, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nın 400 metre yakınında olan tünelin, kendi içerisinde birçok kol ve karmaşık ağdan oluştuğuna işaret edildi.

Açıklamada, atık su gideri, elektrik ve iletişim hatlarıyla donatıldığı ileri sürülen tünelde, "Hamas'a ait çok sayıda savaş malzemesi bulunduğu" iddia edildi.

Söz konusu tünelden İsrail askerlerine saldırılar düzenlendiği ifade edilen açıklamada, tünelin İsrail'e kadar uzanmadığı belirtildi. 

IDF ayrıca Gazze Şeridi'nden elde edilen ve Muhammed Sinvar'ı büyük tünelden geçen bir arabanın içinde gösteren görüntüleri de yayınladı.

KASSAM: GEÇ KALDINIZ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Telegram hesabından yaptığı video paylaşımında İsrail üssünün basılıp askerlerin esir alındığı görüntüleri paylaşarak "Görev tamamlandı, geç geldiniz" ifadelerini kullandı.

BUGÜNE KADAR NEDEN KEŞFEDİLMEDİ SORUSU

İsrail ordusu bir zafer edasıyla tünel keşfini duyururken, İsrail'e sık sık saldırılar düzenlendiği tespit edilen bu tünelin neden daha önce bulunmadığı ile ilgili eleştiriler gündeme geldi.

Uluslararası haber ajansları AP ve AFP tünelden çok sayıda fotoğrafı dünyaya geçerken, uluslararası medya İsrail'in burnunun dibindeki tüneli bugüne kadar neden keşfedemediğini sorguladı.

İSRAİL ASKERİ ÜSLERİNE BİRKAÇ YÜZ METRE UZAKLIKTA

Amerikan ABC News, savaşın yetmiş ikinci gününde uluslararası medyaya gösterilen tünelin 7 Ekim baskınından önce İsrail istihbaratına dair yeni soruları canlandırdığını yazdı. ABC, tünelin giriş noktasının sınırdaki İsrail askeri üssünden birkaç yüz metre uzaklıkta olduğunu kaydetti.

Yorumlar 41 Yorum Var
  • Hamza 19.12.2023 22:17
    Yerin üstü sizinse yerin altıda bizim diyor kassam ............
  • ömer 19.12.2023 09:13
    Asker tir tir titriyor kamerada bagri bu pozları verme
  • AĞRILI 19.12.2023 08:38
    RABBİM israil devletini karhetsin İNŞALLAH .RABİM Filistine zafer nasip etsin İNŞALLAH...
  • Ali 19.12.2023 07:35
    Bu katiler sürüsü önceden belkide biliyordu katliamın dozunu artırmak için gizlediler Gazze işgalide ABD ile çok önceden yapılmış bir planlama dır öyle gösteriyor Cenabı HAK tuzaklarını başlarına yıksın tarumar zelil mağlup etsin inşallah masum Filistin Gazze li kardeşlerimize yardım etsin onları korusun muzzafer etsin inşallah
  • İnsaf 19.12.2023 00:03
    Tünellerin sırlarını çözmeleri iyi olmadı. Ona göre tedbir , taktik gelistirecekler. Allah fırsat vermesin
Daha fazla yorum görüntüle