Kazakistan’da kar fırtınası ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde kar fırtınasında kalan çok sayıda insanın otobanda dahi ayakta durmakta zorlandığı anlar görülüyor.

BAZI EYALETLERDE ACİL DURUM İLAN EDİLMİŞTİ

Kazakistan’ın güneyindeki Jambıl eyaletinde kar fırtınası ve görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle bölgesel ölçekte acil durum ilan edilmişti.

Eyalet Valiliğinden yapılan açıklamada, eyalette şiddetli rüzgar ve kar yağışından dolayı 4 ilçede elektriklerin kesildiği belirtilerek, "Bunun yanı sıra her birinde 500 ila 700 yolcunun bulunduğu 11 yolcu treni mahsur kaldı. 12 yük treni de bekletiliyor." ifadeleri yer almıştı.

Son 2 günde bölgede kar nedeniyle bulundukları yerde mahsur kalan 5 binden fazla kişinin kurtarıldığı aktarılan açıklamada, eyalet sınırlarından geçen şehirler arası tüm otoyolların trafiğe kapatıldığı kaydedilmişti.

 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Sinan 27.12.2023 08:51
    Zaten yoldan çıkmış arabadan inip diğer arabalara binmeye çalışıyorlar sanki
  • cahit 27.12.2023 08:37
    Bu fırtınada derdiniz ne emniyet neden yolu durdurmadı araçlarda karlastiği zincir gerekli ekipmanlar olsa daha çok şiddetli fırtınada yol kapatılır araçların çıkması yasaklanır hava biraz dinene kadar şimdi kurtarma ekipi gidemz donar olürlerse sorumlu kimin
  • Hans 26.12.2023 23:59
    Ulan arabaya binsenize et beyinliler...