Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda yolcu uçağıyla çarpışan Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne (JCG) ait uçaktaki 5 personelin hayatını kaybettiği, pilotun ise ağır yaralandığı açıklandı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Haneda Havalimanı'na iniş yapan Japon Hava Yolları’na ait 516 sefer sayılı Airbus A350 tipi uçak ile pistteki Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne (JCG) ait MA-722 tipi uçağın çarpışması sonucu meydana gelen feci kazanın detayları netleşmeye başladı. Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne ait uçağın dün ülkede meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Niigata Havalimanı'na yardım malzemesi taşımak üzere havalimanında olduğu açıklandı. Sahil güvenlik uçağındaki 5 mürettebatın hayatını kaybettiği, uçağın pilotunun ise ağır yaralandığı duyuruldu.

TÜM PİSTLER KAPATILDI

Japon Hava Yolları’na ait uçaktaki 379 yolcu ve mürettebat ise tahliye edilirken, Japonya Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi'nde kriz masası kuruldu. Haneda Havalimanı yönetimi de kazanın ardından tüm pistleri geçici olarak hava trafiğine kapattı. Kazanın nedenini belirlemek üzere detaylı soruşturma başlatıldı.

Hokkaido Adası'nda yer alan Sapporo şehri yakınındaki New Chitose havaalanından yerel saatle 16.00'da havalanan yolcu uçağının saat 17.47'de Haneda Havalimanı'na iniş yaptığı öğrenildi.

Kazanın ardından çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesi sürüyor.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Ahmet 02.01.2024 17:12
    Mazlum Filistin halkına karşı zalim İtrailin yanında olan ona destek veren tüm sözüm ona devletler bekleyin ALLAH'ın azabını. Boyunuza postunuza göre çekin azabı. YA RAB en büyük azabını Amerika'ya nasip eyle. Amerika'yı un ufak eyle ALLAHIM AMİİİN BİHÜRMETİ TAHA ve YASİİİN
  • Misafir52 02.01.2024 17:02
    Demekki "kaza" sadece türkiyede degil cok "gelismis" ülkelerde de oluyormu
  • Misafir 02.01.2024 16:21
    Yil simdiden belala basliyor. Bunlar gelecegin kötülügün ayak sesleri.
  • Namyelüs 02.01.2024 15:20
    İsrail askeri gücü ve Japon gelişmişliği,son günlerde patlayan iki balon!Yabancı görünce hayran hayran seyredenlere duyurulur.
  • Misafir 02.01.2024 14:47
    PKK ve Siyonistlere destek verenleri Rabbim helâk etsin.Amin
Daha fazla yorum görüntüle