İşgalci İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar devam ediyor.

İnsanlık suçları, soykırım gerçekleştirdiği Gazze'yla sınırlı kalmayan İsrail güçleri, bu kez işgal altındaki Batı Şeria'da terör estirdi.

FİLİSTİNLİ GENCİ BÖYLE KATLETTİ

Katil İsrail güçleri Batı Şeria'da 17 yaşındaki lise öğrencisi Esid Tarık Enis er-Rimavi'yi gerçek mermiyle vurarak öldürdü, 7 Filistinli sivili de yaraladı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın sağlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, İsrail askerlerinin Rima beldesine düzenlediği baskında gerçek mermi ile göğsünden vurulan lise öğrencisi Esid Tarık Enis er-Rimavi hayatını kaybetti.

Baskında yaralanan 7 Filistinli de Batı Şeria'daki Salfit Devlet Hastanesine nakledildi.

Öte yandan sosyal medyada İsrail güçlerinin Rimavi'yi gerçek mermiyle vurarak öldürdüğü anın güvenlik kamerası görüntüleri yayımlandı.

Görüntüde, İsrail güçlerinin ateş açtığı Filistinlinin yaralanarak yere yığıldığı, ona yardım etmeye gelen 2 Filistinlinin de İsrail güçlerinin mermilerine hedef olduğu görülüyor.

Bir süre sonra 3 Filistinli yerde yatarken bölgeye İsrail askerlerine ait araçların gelmesi kameraya yansıyor.

NABLUS'TA 2 FİLİSTİNLİ KURŞUNLANDI

İsrail ordusunun ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan Balata Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında en az 2 Filistinli gerçek mermi ile yaralandı.

EVLERE BASKIN YAPARAK KÖTÜ MUAMELE, DARP VE SİLAHLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİYOR

İsrail güçleri Batı Şeria'nın farklı noktalarında Filistinlilerin evlerine düzenlediği gözaltı ve baskınlarda kötü muamele, darp, gözaltına alınanların ve ailelerinin tehdit edilmesi, öldürme amacıyla doğrudan ateş açma ve Filistinlilerin evlerini tahrip etme gibi ihlallerde bulundu.

İsrail güçlerinin, Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.

 

Yorumlar 0 Yorum Var