Lübnan’da Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Wissam al-Tawil İsrail’in düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.

İsrail, Lübnan’da Hizbullah’ı hedef almaya devam ediyor. Lübnan güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail ülkenin güneyindeki Majdal Selm köyünde Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Wissam al-Tawil’in bulunduğu araca dron saldırısı düzenledi.

DRON SALDIRISI DÜZENLENDİ

Saldırı sonucu al-Tawil ile bir Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği belirtildi. Bir güvenlik yetkilisi yaptığı açıklamada, öldürülen komutanın Hizbullah'ın güneydeki operasyonlarının yönetilmesinde önemli bir isim olduğunu ifade etti.

İsrail, 7 Ekim'den Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını başlatmasının ardından Lübnan’ın güneyine çok sayıda hava saldırısı düzenledi. İsrail’in Lübnan’daki saldırılarında şuana kadar en az 130 Hizbullah mensubu hayatını kaybetti.

İSRAİL, HİZBULLAH'IN ÜST DÜZEY KOMUTANLARINDAN TAVIL'IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRIYI ÜSTLENDİ

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, dün Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Visam Hasan Tavil'in öldürüldüğü saldırının ülkesi tarafından düzenlendiğini doğruladı.

İsrail'in Kanal 14 televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanı Katz, Tel Aviv yönetiminin saldırıyı resmi olarak üstlenmemesine rağmen Tavil'e düzenlenen suikastın İsrail tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Ülkesinin Hizbullah üyelerini, altyapısını ve İsrail'i caydırmak için kurdukları sistemleri hedef aldığını aktaran Katz, "Lübnan'ın güneyindeki saldırıyla ilgili olarak Rıdvan Gücü komutanına yönelik suikastın sorumluluğunu üstlendik." dedi.

"BURADA BİR SAVAŞ VAR"

İsrailli Bakan, "Bedel ödüyoruz. Burada bir savaş var, belirlenmiş bir çerçeve altında faaliyet gösteriyoruz. Şu anda (Hizbullah'ın elinde bulundurduğu) 150 bin füzeyi engelleme kararı almadık. Kuzey ve güneydeki bölge sakinlerinin ve İsrail devletinin güvenliğini yeniden sağlama hedefini belirledik." ifadelerini kullandı.

Hizbullah, 8 Ocak'ta İsrail güçlerinin Lübnan'ın güneyindeki Hirbet es-Slim beldesinde bir araca düzenlediği hava saldırısında Visam Hasan Tavil adlı üst düzey bir komutanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İsrail medyasında yer alan habere göre, Tavil, Hizbullah'ın sahadaki üst düzey isimlerinden ve İsrail'e fırlatılan füzelerden sorumlu kişiydi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, saldırıda ülkesinin rolüyle ilgili sorulara cevap vermekten kaçınmıştı.

ARURİ SUİKASTİ

Öte yandan, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ve 6 Hamas üyesi, 2 Ocak'ta Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleştirilen hava saldırısında öldürülmüştü. Hizbullah ise misilleme olarak İsrail ordusuna ait bir askeri üssü 62 roketle hedef alındığını duyurmuştu. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada İsrail'i uyararak, "Kim bizimle savaşmayı düşünürse tek kelimeyle pişman olur" ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar 89 Yorum Var
  • HASAN 09.01.2024 19:53
    hadi iran daha kaç yöneticin gidecek yalancısınız sahtekarsınız korkaksınız
  • Ahmet Duman 09.01.2024 19:35
    Gerçekten çok para veriyor bu kanalda görevli trollere siyonistler muhtemelen ve onlar ne yaparlarsa yapsınlar Müslümanları kesinlikle mezhep için öldürmeyecek birbirlerini ve birarada olup lanetli yahudi ve siyonistleri geberteceğiz. Mezhep/kardeş savaşı için geberenler geberecek.
  • Burhan 09.01.2024 19:11
    Şu israili yillardır haritatdan silecek olan, hani israil saldırıları başlamadan 10 milyar doları abd tarafından serbest bırakilan vede sesi çıkmayan kağıttan kaplan olan iranın askerimiymiş
  • Vatandas 09.01.2024 17:43
    iran,daki yahudi (siyonist) israilden fazla var.iranda yasayan Yahudi Nufusu takriben 9milyon civarinda.israilede toplam yahudi 5milyon bile yok.iran önce kendi bagirsaklarini temizlemesi lazim.iran türkiyeye Türkelere hic bir zaman Dost Müttefik olmamistir.
  • Aslı gibi. 09.01.2024 17:41
    Bu işte İran'ın parmağıda var..Bu kadar önemli adamların yerini elleriyle koymuş gibi bulup infaz ediyorlar..Birde habire intikam yemini ediyorlar yalandan yere. Bizde inandık..
Daha fazla yorum görüntüle