Haber7

Güney Afrika'nın İsrail aleyhine açtığı soykırım davası Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda görülüyor. İrlandalı Avukat Ni Ghralaigh, "Kurbanların, dünyanın bir şeyler yapabileceği umuduyla canlı yayınladıkları tarihteki ilk soykırım Gazze'de oldu." ifadelerini kullandı.

TAHRİF EDİLEN TEVRAT 'İNSANLIK SUÇUNA TEŞVİK EDİCİ YAYIN" OLARAK TESCİLLENEBİLİR

Sosyal medya hesabından gelişmeleri yorumlayan Gazeteci Yazar Gaffar Yakınca, Güney Afrikalı avukat Tembeka Ngcukaitobi'nin Netanyahu'nun İsrail askerlerine yaptığı konuşmada değiştirilmiş Tevrat'a atıf yaparak "Amalek'in yaptıklarını unutmayın" demesine ve "soykırım suçunun kasıt unsurlarından biri" olduğunu mahkemeye sunmasına dikkat çekti.

Bir devletin kutsal saydığı kitaba dayanarak soykırım yapması nedeniyle tarihe geçtiğini belirten Yakınca, Yahudilerin kutsal saydığı ve "Gidin ve Amalek'i yok edin. Sadece erkekleri değil, kadın ve çocukları da öldürün" ifadelerinin yer aldığı tahrif edilmiş Tevrat ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

"Şayet mahkeme İsrail'i suçlu bulursa, Yahudilerin kutsal kitabı da 'insanlık suçunu teşvik eden yayın' olarak tescil edilmiş olacak. Böylesi bir karar, ileride nefret suçları ile mücadele kapsamında Tevrat'ın yasaklanması için yasal bir zemin oluşturabilir."

Yorumlar 67 Yorum Var
  • Feryat 28.01.2024 10:04
    Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır” Sezai Karakoç'u
  • Hamza 26.01.2024 18:53
    Enişte gayın birbirinden hayın
  • Fener 12.01.2024 18:48
    Asıl yılanın başını ezmek lazım.
  • Emree 12.01.2024 17:48
    Gençlerr sonucunu söyliyim hiç bir şey çıkmaz itraile veremez helede bunlar
  • Yahya 12.01.2024 17:37
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET
Daha fazla yorum görüntüle