HABER7

ABD ve İngiliz savaş uçakları dün gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenledi. Saldırılara ilişkin detaylı bilgi paylaşılmazken, düzenlenen hava saldırılarına ilişkin sosyal medya hesaplarından görüntülere yer verildi. ABD Başkanı Joe Biden, saldırıların Kızıldeniz'deki saldırılara misilleme olduğunu söylerken, eski ABD Başkanı Donald Trump'tan sert tepki geldi.

BİDEN: KIZILDENİZ MİSİLLEMESİ

ABD Başkanı Joe Biden, Kızıldeniz'deki saldırılarına misilleme olarak, Amerikan ve İngiliz ordularının Yemen'de Husilere ait bazı hedefleri vurduğunu açıkladı. ABD Başkanı Biden, Kızıldeniz'deki saldırılarına devam eden Husileri hedef aldıkları hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Biden, açıklamasında, "Bugün, talimatımla, ABD ordu güçleri İngiltere ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Yemen'de Husi isyancıları tarafından kullanılan bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi." ifadesini kullandı.

TRUMP: BU ADAM YÜZÜNDEN 3. DÜNYA SAVAŞINA GİRECEĞİZ

Yemen'in gece saatlerinde bombalanmasına 45'inci ABD Başkanı Donald Trump'tan sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak Biden'a yönelik sert sözler sarf eden Trump, Biden için 'Bu deli adam' sıfatını kullanarak ABD'yi 3. Dünya Savaşına sürüklediğini söyledi. 

Trump, Biden'a tepki gösterdiği videoda şu ifadeleri kullandı;

"İşte Biden tarafından başlatılan başka bir savaş daha. Birileri benim 3. Dünya Savaşı'na neden olacağımı söylüyordu. Bu deli adam F-22 jetlerini ve Tomahawk füzelerini Yemen'e karşı Savaş Yetkileri Yasası'nda kullanıyor. Neden? Joe Biden sadece aptal ve beceriksiz değil, ayrıca tüm ülkeyi açık göçmen politikasıyla mahveden gözü dönmüş bir meczup. O, ABD'yi cehenneme çeviren bir felaket. Bu adam yüzünden sebepsiz yere 3. Dünya Savaşı'na gireceğiz. Ben, tüm savaşları kısa süre içinde sona erdireceğime söz veriyorum."

Yorumlar 36 Yorum Var
  • Derin Amerika 13.01.2024 17:01
    Yemeni vuranlar, Trump'ı seçime sokmamak, hapse atmak için uğraşıyor!
  • MİLLİ 13.01.2024 16:40
    İnşAllah sen kazanırsın 2024 Seçimlerini.
  • Tarkan 13.01.2024 00:19
    Yaw sende İsrail'in o tepeleri işgal etmesini onaylamistin sende garip adamsın. Ne olduğun belli değil turp. Bidon gibi birseysin sande
  • Mehmet 12.01.2024 23:32
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH NURUNU tamamlayacaktır ALLAHIM ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM ALLAHIM YALVARIYORUM
  • Tepki 12.01.2024 23:29
    Kudüs'ün israil'in başkenti olarak tanınmasını hangi karaktersiz istedi acaba..!?
Daha fazla yorum görüntüle