Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'deki Bureij Kampı'nda tanklarını, zırhlı araçlarını ve askerlerini vurma anlarına ilişkin bir görüntü paylaştı.

İslami Cihad Hareketinin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri de işgalci israil askerlerine karşı yaptığı mücadeleyi ve imha görüntülerini paylaştı. Görütülerde İsrail askerlerinin nasıl adım adım izlendiği ve öldürüldükleri görülüyor.

- 100 GÜNDE İSRAİL'E AİT BİN ASKERI ARAÇ HİZMET DIŞI KALDI

Gazze Şeridi'nde 100 gün boyunca bin İsrail askeri aracını hedef alarak hizmet dışı bıraktıklarını kaydeden Ebu Ubeyde, İsrail ordusuna karşı kullanılan mühimmatın ve silahların çoğunun Kassam'ın üretimi olduğunun altını çizdi.

Ebu Ubeyde, Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesi halinde direniş cephelerinden İsrail'e karşı saldırıları genişleteceklerine ilişkin bilgi aldıklarını aktardı.

Kassam Tugayları Sözcüsü, ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki camilerin çoğunu yok ettiğini 2 milyar Müslümana duyurmanın görevleri olduğunu vurguladı.

- KASSAM TUGAYLARI GAZZE'DE ESİR 4 İSRAİLLİYLE İLGİLENEN BİRİMLE İLETIŞİMİN KESİLDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Kassam Tugaylarının Telegram hesabından dün İsrailli esirlerle ilgili "Vakit geçiyor" ifadesi kullanılarak Arapça ve İbranice yazıların bulunduğu bir görüntü yayımlanmıştı.

Görüntüde, 2014 yılından bu yana Gazze'de esir tutulduğu belirtilen Oron Şaul ile Hadar Goldin isimli İsrail askerleri ve Avera Mengistu ile Hişam es-Seyyid isimli sivillerin fotoğrafları yer almıştı.

"10 yıl geçti, onları hatırlıyor musunuz? 2014 yılında Netanyahu hükümeti, çocuklarınızı ihmal etti ve hala geri getirmedi." ifadeleri yazan videoda Gazze'deki 4 esir İsrailliyle ilgilenen birimle iletişimin koptuğu belirtilmişti.

522 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023’te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 10 bin 300 çocuk, 7 bin 100 kadın olmak üzere, 23 bin 968 Filistinli öldürüldü, 60 bin 582 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 188’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 522 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

 

Yorumlar 53 Yorum Var
  • Özgür Filistin 17.01.2024 05:43
    Katil israil tarih boyunca KORKAK'lıkla anılıyor bu da onun kanıtı,öyle bi kaçıyorlar ki arkalarına hiç bakmadan.Onların ustalıgı FITNE,FESAT ve SINSILILIK'tir. Katillerin gücü ancak kücücük cocuk ve masum sivillere yeter.
  • Fuzuli 15.01.2024 19:14
    Okadar yakınındasın 2 roketi takıp atman 7 saniyeni almaz tekrar doldurup atsan belkide havaya uçacak bir atış yapıp hemen yer değiştiyorsunuz tamam ama çoğu zaman 2. atış için dfrsat ve zamanınız oluyor
  • Murat 15.01.2024 18:20
    Kurbanım sizin imanınıza,zerresini nasip et ALLAH IM
  • Murat 15.01.2024 18:20
    Kurbanım sizin imanınıza,zerresini nasip et ALLAH IM
  • Bayram 15.01.2024 17:04
    Rabbim el fettah ismi şerif hürmetine Filistinli kardeslerimize nusretini eksik etmesin inşallah. Zaferler nasip etsin inşallah.
Daha fazla yorum görüntüle