İsrail güçleri, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentine saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusunun hava saldırıları devam ederken, karadan da çatışmalar yaşanıyor.

ÇOK SAYIDA EV PATLAYICILARLA HAVAYA UÇURULDU

İsrail'İn Han Yunus'un doğusundaki Abasan'da onlarca evin bulunduğu bir caddeyi patlayıcılarla aynı anda havaya uçurduğu görüntüler kan dondurdu.

KATLİAM 107 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları 107'inci gününde devam ederken, karadan da çatışmalar sürdü.

Yaklaşık 2 hafta önce Gazze ve Kuzey Gazze valiliklerinden çekilen ancak birkaç gün önce yeniden bazı bölgelere giren İsrail güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında Cibaliya'nın doğusunda çatışmalar yaşandı. Gazze kentinin doğusundaki Ez-Zeytun ve Et-Tuffah mahalleleri ile kentin güneybatısındaki Ensar bölgesi çevresi ile kuzeybatısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı da çatışmalara tanık oldu.

Karadan çatışmalar devam ederken, İsrail savaş uçakları ve tankları da Tel ez-Zater ve Cibaliya'nın doğusunda evlere saldırılar düzenlemeye devam etti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri yaptıkları yazılı açıklama ve yayınladıkları videolarla karadaki çatışmalara ilişkin bilgi verdi.

Kassam açıklamasında, direnişçilerin, Cibaliya'nın doğusunda İsrail askerleriyle sıfır mesafeden çatışmaya girdiğini kaydetti.

Kassam, Cibaliya'nın doğusunda İsrail askeri araçlarının hedef alındığı ana ilişkin görüntüleri paylaştı.

Kudüs Seriyyeleri ise Gazze kentinin güneyinde bir İsrail askerinin vurulduğunu, doğusunda ise askeri araçlara patlayıcı özelliği yüksek bombalarla pusu kurulduğunu, araçların imha edildiğini, içindeki askerlerin ise öldüğünü ya da yaralandığını belirtti.

Gazze'nin orta kesiminde ise çatışmalar ve bombardıman El-Bureyc ve El-Megazi mülteci kamplarında yoğunlaştı.

Kudüs Seriyyeleri, En-Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeyinde İsrail ordusuna ait bir Merkava tankının Tandom bombasıyla hedef alındığı kaydetti.

İsrail ordusu, karadan ilerlemeye çalıştığı en önemli noktalardan biri olan güneydeki Han Yunus kentinde de Filistin güçlerinin büyük direnişiyle karşılaştı.

Kassam Tugayları, Han Yunus'un güneyi ile kuzeyinde İsrail askerlerini hedef aldığını, Kudüs Seriyyeleri de makineli tüfeklerle İsrail askerleriyle çatışmaya girdiğini açıkladı.

Yorumlar 63 Yorum Var
  • Morelli 22.01.2024 00:47
    Seytan yaratiklari irkinizi kurutacagiz insallah lanetlenmis seytanlar
  • Morelli 22.01.2024 00:46
    Bu zionist seytanlarla savasmaliyiz irklarini kurutmaliyiz seytan yaratiklaridir bunlar insan degil seytanlar
  • Fatih 22.01.2024 00:38
    Aşağılık yaratıklar, size insan diyenin dili kurusun. Rabbim kahhar ismi ile sizleri kahru perişan etsin.
  • Türk 21.01.2024 23:51
    Boynunuz altında kalsın.. Allah yok etsin bu zalim siyonistleri..
  • Asımın Nesli 21.01.2024 23:30
    Allah da sizi yersiz yurtsuz bıraksın zalimler
Daha fazla yorum görüntüle