İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın davet edildiği AB dışişleri bakanları toplantısında, Akdeniz'de yapay ada kurulması önerisinde bulunduğu tanıtım videosu ortaya çıktı.

Videoda anlatılan plan şu şekilde;

Gazze kıyılarının yaklaşık 3 mil açığında inşa edilecek.

Uluslararası finansmanla inşa edilecek ve sahiplenilecek.

İsrail adanın etrafındaki denizde ve limanda güvenliği kontrol etmeye devam edecek.

Uluslararası bir polis gücü adadaki güvenlik ve asayişten ve adayı sahile bağlayacak köprü üzerindeki kontrol noktasından sorumlu olacaktır.

Gazze kıyısında bir liman inşa edilecek ve ihtiyaç duyulması halinde adanın şeritle bağlantısı kesilecek.

BM: DESTEKLEMİYORUZ

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Gazze halkını Akdeniz'de yapay adaya yerleştirme önerisini desteklemediğini ifade etti.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dujarric, BM ve ortaklarının, dün Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesini 5 gün giriş engelinin ardından ziyaret edebildiğini aktardı.

Hastaneye çok kısıtlı miktarda yakıt götürebildiklerini belirten Dujarric, binlerce insanın hastaneye sığındığını, teçhizat, su ve gıda kıtlığı çektiklerini bildirdi.

BM Sözcüsü, süren çatışma ile İsrail'in giriş engelinin, Gazze'nin kuzeyine yardımları ciddi bir şekilde etkilediğini ifade etti.

BM'nin Filistin halkının zorla yerinden edilmesine karşı olduğunu vurgulayan Dujarric, "İsrail'in ada önerisini desteklemiyoruz." diye konuştu.

Dujarric, İsrail'in Gazze'deki mezarlıklara yönelik saygısızlığıyla ilgili bir soruya ise, "Çok rahatsız edici, görüntüleri gördüm. Bunların soruşturulması gerekiyor." dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, davet edildiği AB dışişleri bakanları toplantısında, dün Gazze halkını yerleştirmek için Akdeniz'de yapay ada kurulması önerisinde bulunmuştu.

Yorumlar 53 Yorum Var
  • Levrock 24.01.2024 11:28
    Vallah bunlar ilerde birgün Filistililerle kanki olur, yine kötü olan biz oluruz ve sonunda olacagida o zaten.
  • Yücel 24.01.2024 11:11
    Gazze de yıktıkları, yıkacakları binaların molozlarını nereye dökecekleri belli...
  • Türk 24.01.2024 10:31
    Ulan zalim siyonist... Hayırdır.. Kendi kendine proje miroje bişeyler saçmalıyosun..
  • Adil 24.01.2024 09:53
    BİNLERCE BEBEK ÇOCUK VE MASUM İNSAN KATLEDİLDİ VE SAKAT BIRAKILDI VE YERLERİNDEN YURTLARINDAN EDİLDİ BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM verecek...
  • AhmetY 24.01.2024 09:37
    Hiç sıkıntı değil yapın yapabildiğiniz kadar zulmü eninde sonunda tümünüz yok edileceksiniiiz. Bundan asla kaçışınız yok. İçinizden müslüman olanlar kurtulacak fakat bizim neslimizden gelenler sizin kökünüzü kurutacak ve ebedi olarak kalacağınız ateş vadilerine atılacaksınız. Bu bir hikaye ya da temenni değil yüzyıllar öncesinden sizin için gelen bir kaçınılmaz sonunuzun haberi. NOKTA
Daha fazla yorum görüntüle