Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında İsrail Büyükelçisi Gilad Erdan'ın konuşmaya başlamasıyla birlikte birçok diplomat, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini protesto ederek salonu terk etti.

Büyükelçi Erdan, İsrail'in 18 yıl önce Gazze'den çekildiğini ve Hamas'ın seçilmesinden bu yana bölgeyi "bir savaş makinesine" dönüştürdüğünü iddia etti. Erdan, Hamas'ın iktidarda kalması durumunda İsrail'in karşı karşıya olduğu varoluşsal tehdidi vurgulayarak, Hamas'ın İsrail'in yok olmasını istediğini belirtti.

Buna karşılık, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail liderlerini Filistin halkına soykırım ve etnik temizlik yapmakla suçladı. El-Maliki, İsrail'in Gazze, Batı Şeria (Doğu Kudüs dahil) veya Filistin mültecileri ve mahkumları konusundaki varoluşlarını, haklarını ve insan haklarını inkar ettiğini savunarak, Filistinlilere soykırım, etnik temizlik veya apart-heid gibi seçenekler sunulduğunu ifade etti. Dışişleri Bakanı, bu sert ifadelerin Filistinlilerin karşılaştığı zorlu gerçeği yansıttığını belirtti. "Bu, Filistin özgürlüğü ile başlayıp bölgemizde ortak barış ve güvenliğe yol açan bir yol, veya bu özgürlüğü inkar edip bölgemizi daha fazla kan dökülmesine ve sonu gelmeyen çatışmaya mahkum eden bir yol," dedi.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • aaa 24.01.2024 19:43
    Kanserden bahsetmis kanser olan Israil degil mi filistine gelip Kanser gibi yayilmaya calisan o zaman kanseri Filistinden sokup atmak lazim yani Israili Filistinden sokup atmak lazim o zaman
  • Kapdan 24.01.2024 16:38
    Bre SİYONİST! 60 yıl önce topraklarının ne kadardı? 18 yıl önce ne kadardı. BUGÜN NE KADAR? Sen önce 60 yıl önce ki topraklarınıza çekilin ve Filistin bir daha size dokunmaz. Müslüman sözü.
  • Karahan 24.01.2024 11:03
    Allah lanet etsin tüm soykırımcılara.
  • Han 24.01.2024 11:02
    Çıkıp gideceğinize dik durun ve bu Yahudi'nin yüzüne gerçekleri haykırın!
  • Gerçek akıncı 24.01.2024 10:58
    İsrail ordusu bilsinki İsrail'i haritadan silmeyede kararlıyız ve Amerika'da ve İngiltere'de ve holandada çok şiddetli çok büyük çok ağır felaketler olucak ve bu çok yakındır
Daha fazla yorum görüntüle