Uganda'da ülkesinin kaynaklarının geniş olduğunu söyleyerek, açlıktan ölen insanlara "aptal" nitelemesi yapan Devlet Bakanı Henry Okello Oryem eleştirilerin hedefi oldu.

Bakan Oryem, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Uganda'nın geniş toprakları ve iklimiyle tarıma elverişli bir ülke olduğuna atıf yaparak. "Uganda'da açlıktan ölen insan gerçek bir aptaldır." yorumunu yaptı.

"TOPRAĞINI SÜRÜP TOHUMUNU EKER, EKİNİ KONTROL EDERSEN NASIL GIDAYA ERİŞİM SORUNU YAŞARSIN"

Oryem, "Eğer çok çalışırsan, Uganda'da toprak var. İklim, iklim değişimine rağmen gayet uygun. Eğer sabah erkenden yola koyulmak için iki katı çaba gösterirsen, toprağını sürüp, tohumu eker ve ekini kontrol edersen nasıl gıdaya erişim sorunu yaşarsın?" ifadelerini kullandı.

Ugandalılar, bu sözlere sosyal medyada tepki göstererek, bakanın istifasını istedi.

Ülkede geçen yıl Meclise sunulan bir raporda, 2022'de ülkede 2 bin 200 kişinin açlıktan ya da açlıkla ilintili hastalıklardan öldüğü bildirildi.

Yorumlar 60 Yorum Var
  • Alim 27.01.2024 11:27
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR. BÜTÜN KAİNATLARI YARATAN ALLAHTIR. RAHMAN VE RAHİM OLAN YÜCE ALLAHIN EŞİ, BENZERİ, DENGİ YOKTUR. ALLAH GERÇEKTEN VARDIR... ALLAHIM, beni ve ailemi ve neslimi DOSTLUĞUNA KABUL ET. YALVARIYORUM... ALLAHIM
  • Türk 26.01.2024 13:00
    Demek ki her çifciye traktör vermiş.. Allah ım sen bu kendi memleketine kendi insanına düşman olan yöneticilere fırsat verme..
  • Ali Ekber Kaya 26.01.2024 12:50
    Demekki hep bu sığır yemis, tipe baksana. Ugandskilar buna mustehak IYDAmin 'in kiymetini bilemediler.
  • Hayatdan haber 26.01.2024 12:29
    Ben çocuk iken sabah şafak vakti tarlaya elimizle mercimek biçmeye giderdik şimdi ülkemizde hangi genç şafak vakfı tarlaya elleriyle mercimek biçmeye gider vallahi kimse gitmez
  • Vatandaş 26.01.2024 12:25
    Bakanın kimse ne dediğini anlamamış
Daha fazla yorum görüntüle