Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Tokayev arasındaki nükleer silah diyaloğu yeniden gündem oldu. Tokayev'in nükleer silah karşıtı açıklamalarına Putin Saddam Hüseyin örneğini göstererek yanıt verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev arasında geçen diyalog gündem oldu. Tokayev'in nükleer silahlara karşı çıkan açıklamasına yanıt veren Putin, Saddam Hüseyin örneğini gösterdi.

PUTİN'LE TOKAYEV ARASINDA NÜKLEER SİLAH DİYALOĞU

2019 yılında Valday Tartışma Kulübü'nün düzenlediği toplantıda iki lider arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

'SADDAM HÜSEYİN DE ÖYLE DÜŞÜNÜYORDU'

Tokayev'in "Nükleer silahlara sahip olmak güvenlik garantisi vermez ve Ekonomik olarak gelişmeyi engeller. Nükleer silah sahibi olmadan, ekonomiye daha fazla yatırım çekmek ve dünyadaki diğer ülkelerle iyi ilişkide olmak daha önemli." sözlerine Putin, "Saddam Hüseyin de öyle düşünüyordu." ifadeleriyle yanıt verdi.

PUTİN'İN NÜKLEER SİLAH AÇIKLAMALARI

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin nükleer silah kullanma ihtimaliyle ilgili, "Rusya'nın askeri doktrininde, Rusya'nın nükleer silah kullanmasının olası 2 nedeni var. Birincisi; nükleer silahların bize karşı kullanılması, yani buna cevap olarak sözde bir karşı saldırıda kullanılmasıdır."

Bu silahların kullanılacak olmasının ikinci nedeninin; "Rus devletinin varlığına yönelik tehdit" olduğunu belirten Putin, “Rusya’ya karşı konvansiyonel silahlar kullanılsa bile Rusya’nın bir devlet olarak varlığı tehlikeye girer.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Namyelüs 09.02.2024 10:03
    Tokayev gibi bir saf Kazakistan cumhurbaşkanı olmamalı.
  • MaKuS 08.02.2024 12:13
    Az da olsa düşmanın silahına sahip olmak gerek . Zaman bir anda değişir ama envanteri değiştirmek hemen olmayabilir . O yüzden ne pahasına olursa olsun S - 400 leri elden - gözden çıkarmamalıyız !
  • Misafir 08.02.2024 11:26
    Rusyada nükleer silah olmasaydı abd ve yandaşları çoktan rusyayı parçalamışlardı ve sömürüyorlardı nokta
  • Misafir 08.02.2024 11:15
    Dinimiz düşmanınızın silahıyla silahlanın derken Putin'in dikkat çektiği noktayı anlatmak istiyor.kullanmak şart değil ama olması gerekli.kendi teknolojinle yapacaksın ki kontrolde sende olacak
  • ALP 08.02.2024 10:59
    Kazaklar eski gücüne gelmesi için bu adam fırsat Türk birliği içinde
Daha fazla yorum görüntüle