Rusya'nın saldırı dolayısıyla hayatları alt üst olan Ukraynalılar hayata tutunmak için kendilerine ve çocuklarına yeni yollar çiziyor. Savaşta çökmek üzere olan eğitim sistemine bulunan çözüm öğrencileri ve öğretmenleri mutlu etti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2 yıl önce 24 Şubat'ın sabahında duyurduğu 'özel operasyonun' başlamasıyla Rus ordusu, Ukrayna topraklarına girdi.

ŞEHRİN DÖRT BİR YANINA SALDIRDI

Rus askeri birlikleri, Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinden Kiev yönetiminin kontrolündeki yerlere, aynı anda Rusya sınırından Harkiv, Sumi ve Çernigiv ile Belarus üzerinden Çernobil bölgesine giriş yaptı. Kırım üzerinden de Herson ve Melitopol bölgelerine doğru asker çıkaran Rus ordusu, hava ve karadan asker sevk ettiği Kiev'i kuşattı.

OKULLAR ALTERNATİF YÖNTEMLE TEKRAR AÇILDI

Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Kharkiv'de evden eğitime son verildi. Artık çocuklar okula gidiyorlar. Halihazırda devam eden savaştan çocukları korumak için yetkililer uzun süren arayışlar sonunda örgün eğitime devam edebilmek için çözüm buldular. Çocukları güvende tutabilmek için yer altında, metro istasyonlarında eğitime başladılar.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Cemre 28.02.2024 16:21
    şaklaban bir yahudi ülkeyi orta çağa cevirdi. ükrayna ne zaman uyanır merak ediyorum.
  • Akıncı 28.02.2024 15:35
    Çarşı pazar bi dünya video paylaşanlar neci oluyor.