HABER7

İsrail’in terör saldırılarını 157 gündür sürdürdüğü Filistin Gazze Şeridi’nde mübarek Ramazan ayı yüreklerde sürur oluşturdu.

Ölüm, zulüm, açlık ve sefaletle boğuşan Gazzeliler için Ramazan-ı Şerif umut oldu.

Evlerini terk ederek Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki barınma merkezine yerleşen Filistinliler, savaşın en acımasız yansımalarına rağmen mübarek Ramazan ayının gelişini kutladı.

AY DOĞDU ÜZERİMİZE... 

Filistin bayraklarıyla donatılan barınma merkezine küçük çaplı ses sistemi yerleştirilerek Ay Doğdu Üzerimize (Taleal Bedru Aleyna) ilahisi seslendirildi. Çocukların hep bir ağızdan eşlik ettiği ilahinin söylendiği esnada renkli görüntüler oluştu.

AY YILDIZLI AYRINTI

Barınma merkezindeki Ramazan-ı Şerif süslemelerinde Osmanlı ve Türkiye’yi sembolize eden bayrak figürünün de işlenmesi dikkat çekti.

İMAN VARSA İMKAN VAR

Cep telefonlarıyla kayda alınan o anlar; hüzün ve sevincin, çaresizlik ve umudun göstergesi olurken, şedit zulme rağmen iman gücünün yüreklere nakşettiği canlılığı gözler önüne serdi.

SOYKIRIM SÜRÜYOR

Terör devleti İsrail’in soykırım saldırılarında bulunduğu Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana 13 bin 500 çocuk katledildi, 31 bin 45 Filistinli şehit edildi. 7 bin kişinin hala enkaz altında olduğu Gazze’de şehit olanların %72’si kadın ve çocuk.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Misafir 11.03.2024 15:01
    İsrailin hiç çekinmeden hastahaneyi ve oradaki çocukları dahi zalimce katlettiği zamanlarda ve güvenliğin hiç olmadığı bu durumda çocukları açık adres verir gibi bir araya toplamak ne kadar mantıklı sizce,bu zalimlere karşı biraz daha dikkat lütfeen...
  • misafir. 11.03.2024 14:41
    Umarım ve yürekten dilerim ki hayat sizi hep güldürsün İnşAllah.
  • furkan EREN 11.03.2024 14:32
    Bereketin kaynağı olan Rabbimiz! RAMAZAN'ı bizim için mübarek kıl! Doğu Tükistan ve Gazze'deki kardeşlerimizin mücadele azmini diri kıl, bayram sevinci yaşayacakları zaferler ihsan eyle!
  • Harakan 11.03.2024 14:21
    Bu kadar yapıyoruz çünkü bu kadarız kabül ediyoruz
  • adem 11.03.2024 13:21
    Her türlü durumda bile yüzleriniz gülüyor, biz burada bolluk içinde şikayetciyiz. Allah affetsin hepimizi...
Daha fazla yorum görüntüle