Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri ve tanklarını hedef alan saldırılar düzenlediklerini duyurdu.

Her iki grup Telegram hesaplarından ayrı ayrı açıklamalarda bulundu.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, güneydeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi yakınındaki bir evin içinde barikat kuran bir grup İsrail askerini TBG ile güçlendirilmiş top mermisiyle hedef aldıkları belirtildi.

Saldırı sonucu İsrail askerlerinden ölen ve yaralananlar olduğu ifade edilen açıklamada, İsrail'e ait bir helikopterin askerleri tahliye için iniş yaptığı aktarıldı.

Kassam Tugayları, Gazze kentinin güneyindeki Tel Hava Mahallesi'nde de İsrail'e ait bir tankı imha ettiğini bildirdi.

Öte yandan Kudüs Seriyyeleri de Han Yunus kentinin batısında kurdukları bir pusuda 6 İsrail askerinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusundan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: AA

 

Yorumlar 60 Yorum Var
  • Takipte 30.03.2024 15:50
    Heyy Yahudiler bu dünya sizin için cehennemin ta kendisi.Sizi sevenler sizi destekleyenler yaşarken acı çekecek ve ızdırap içinde yavaş yavaş can verecek dualarımız böyle.
  • Memo 30.03.2024 13:35
    Dünyanın umurunda değilsiniz, insanlıktan çıkın, yok edin herşeyi. Yakın, cehennemi getirin.
  • Yavuzakin 30.03.2024 13:31
    Geberin
  • Aşık dermani 30.03.2024 13:19
    İsrailli köpekler kutsanıyor lanet olası insanlıktan çıkmış leşler
  • Maner 30.03.2024 11:58
    Bu nasıl bir savaştır Allah'ım. Bir tarafta savaş uçaği, tank, saldırı helikopteri diğer tarafta ise basit bir silah ve çok az sayıda roket. Allah müslüman ülkelerin liderlerinin belasını versin. Verin Kassam yiğitlerine aynı silahı görün harbi. Madem soykırımı/zulmü engellemiyorsunuz bari bırakın savaş olsun.
Daha fazla yorum görüntüle