Gazeteci aktivist Mehmet Ardıç, hükümete "İsrail ile ilişkileri sonlandırın" diyenlere Filistin'de İsrail kontrolü altındaki kapalı bir RAM bölgesinde yer alan marketten videolu cevap verdi.

İsrail gümrüklerinden gemi, uçak geçirmeden Filistinlilere yardım malzemesi ulaştırılamayacağını söyleyen Ardıç, "Biz Türkiye olarak ürün göndermezsek, Fransızlar, Almanlar gönderecek." dedi.

'BİZ GÖNDERMESEK, FRANSIZ, İTALYAN, ALMAN GÖNDERECEK'

Ardıç, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Filistin'de tecrit edilmiş bölgenin içerisinde Kudüs'un Ram şehrindeyiz. Bakın markette Türk ürünü salça var. Bu salça buraya gelebilmesi için nereden geçmesi gerekiyor? Elbetteki İsrail gümrüğünden geçmesi gerekiyor.  Burada Filistinli kardeşlerimiz faydalanıyor bundan. İsrail diyor ki buraya başka bir ürün girmesin, Türk ürünü girmesin, İsrail ürünü girsin. Peki biz ticareti kestik diyelim. Bu salçayı buraya göndermedik. Ne olacak arkadaşlar? Fransız, İtalyan, Alman malı gelecek. Sonuçta yabancı bir mal buraya girecek. Mecburen bir gemi, uçak buraya getirmek zorundayız. Ama klavye kahramanları İsrail'le ticareti keselim diyorlar. Peki kim gönderecek buraya bu malları?"

Yorumlar 69 Yorum Var
  • mevhibe inal 08.04.2024 11:51
    Babasının pazarda satsın diye verdiği 7 tokluyu saçma sapan satıp eve yoğurtla dönen akılsız oğlanın dediği gibi....7 toklunun hesabını verip, Gazze katliamından da yüz akıyla çıktık maşallah.
  • mevhibe inal 08.04.2024 11:46
    Marifet gibi gösteriyoruz da..bunun adı öğrenilmiş çaresizlik. Bölgemizde Etnik-Mezhep-Din böl sömür neticesi. Bir türlü bir araya gelip zincirleri kıramamak. Siyonistler birimizi yerken ötekilerin ya seyretmesi, ya da işbirliği yapması. Aynı "Sarı İnek" masalında olduğu gibi!
  • Hak arayan 08.04.2024 11:12
    Bizim devletimize güvenerek bu kardeşlerimize yardımlarımız ulaşıyor sağlıklı bir sekilde boykot yapmak etkili Türkiye de marketler İsrail menseyli ürünleri almamaliyiz yerli ürünlere yonelmeliyiz
  • üçkagıtçılar 08.04.2024 10:27
    göndermeyin kardeşim önce kendi vatandaşına uyugun verin ihracat yüzünden fiyatlar aldı başını gitti ...
  • Bir dost süt 08.04.2024 10:01
    Biz keselim yinede kağıt üstünde de olsa hoş gözükmüyor. Madem oradaki vatandaşlar ikame ülkelerden alabiliyorlar mağdur olmuyorlar yine ticareti keselim. Ürdün gumruklerinin açılması için baskı yapalım. Zaten Kudüs Ürdün ün işgal edilmiş bir kenti. Gazze için limanlarinin ve havaalaninin açılması için baskı yapalım ama ticaret yapmayalım.
Daha fazla yorum görüntüle