HABER7

Danışıklı dövüş” yorumlarının yapıldığı İsrail-İran gerilimiyle ilgili yeni görüntüler yayınlandı.

İsrail Hava Kuvvetleri, İran’dan fırlatılan İHA ve seyir füzelerinin imha edildiği anları paylaştı. İngiltere, ABD ve Ürdün’le birlikte düzenlenen karşı operasyonla ilgili İsrail ordusu, “Düzinelerce Hava Kuvvetleri uçağı, ülke semalarını koruma göreviyle gökyüzüne konuşlandırıldı ve insansız uçakları ve seyir füzelerini başarıyla önledi.” ifadelerine yer verdi.

Görüntülerde, savaş uçaklarının radara aldığı füze ve dronlar, İsrail’de konuşlu “Arrow” anti balistik füzelerle havada vuruluyor.

SALDIRI MI TİYATRO MU?

14 Nisan gecesinde İran, İsrail’e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırmıştı.

Terör devleti İsrail'in Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, füze ve SİHA’ların %99’unun ya İsrail’e giremeden ya da İsrail üzerinde imha edildiğini söyledi. Hagari, birkaç balistik füzenin İsrail hava sahasına girmeyi başardığını belirtti ve birinin ülkenin güneyindeki Necef Çölü’nde bulunan Nevatim Hava Kuvvetleri Üssü’ne hafif zarar verdiğini aktardı. Sözcü üssün “hala faaliyet gösterdiğini” bildirdi.

İran saldırılarında ölen olmazken, Negev’de şarapnel parçalarının isabet ettiği 7 yaşındaki bir çocuğun yaralandığı ifade edildi.

İsrail, saldırılara cevap için Savaş Kabinesine yetki verdi. İsrail ordusu, uyarı yaptığı yerlerde sığınaklarda beklemeye gerek kalmadığını duyurdu

Hava sahaları kapatıldıktan sonra İsrail, Lübnan, Irak ve Ürdün'de sivil uçuşlara yeniden izin verildi.

ABD Başkanı Biden, İsrail’e tam destek verdiğini belirtirken, İran’a yönelik bir karşı saldırıya destek olmayacaklarını ifade etti

Körfez İşbirliği Konseyi ve Çin, taraflara itidal çağrısında bulundu İsrail, İran’ın saldırılarını görüşmek üzere BMGK’yı acil toplantıya çağırdı.

Yorumlar 75 Yorum Var
  • bilal oğlan 16.04.2024 23:14
    tiyatro mesleğinin iki meşhur aktörü iran ve israil
  • rıfkı baba 16.04.2024 17:16
    gülgür güldür, israil iran bölümü, reklam yaptılar üçkağıtçılar
  • Ismail 16.04.2024 17:04
    Tezil ve kepazeler. Türkiye bu yüzden girmiyor savasa . Keklik gibi avlanacagiz
  • Tagon 16.04.2024 17:04
    Bu bir tiyatro diyenler savaş strateji işidir bu olay sadece bir taktik İran bu sayede İsrail savunma sistemlerini vereceği karşılığı ve savaş durumunda İsrail savunmasına Abd,İngiltere ,Ürdün,Suudi arabistan,Fransa nın nasl destek verdiğini gördü , İsrail e bu saldırıyı durdurmak için atılan füzelerin maliyeti 1,5 milyar dolar bu uzun soluklu bir mücadele
  • ertan 16.04.2024 17:03
    dmzlar bir birini ağırlar
Daha fazla yorum görüntüle