Dünyanın dört bir yanında İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamına tepki gösterenlerin hedefinde Telaviv'le askeri işbiriği yapan şirketler vardı. 

ABD'DE GOLDEN GATE KÖPRÜSÜ'NÜ KAPATTILAR

ABD'de, San Francisco kentinin sembolü sayılan Golden Gate Köprüsü, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de yaşanan insani krize dikkati çekmek isteyen Filistin destekçisi göstericiler tarafından trafiğe kapatıldı.

San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü, sabah saatlerinde onlarca Filistin destekçisi göstericinin Gazze'ye destek gösterisine sahne oldu.

Ellerinde "Dünyayı Gazze için durdurun" ve "Gazze'deki kuşatmayı kaldırın" yazılı dev posterler taşıyan göstericiler, araçları durdurarak bir süre trafik akışını engelledi.

Polisin çevrede güvenlik önlemleri aldığı gösteri havadan helikopterlerle görüntülendi. Gösteriye ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntüler yoğun ilgi çekti.

Olaysız şekilde sona eren gösterinin ardından köprüdeki trafik normal seyrine geri döndü.

- CHICAGO'DA HAVALİMANI YOLUNU KAPATTILAR

Öte yandan ABD'nin en büyük şehirlerinden Chicago'da da benzer bir gösteri düzenleyen yüzlerce kişi, Gazze'de olanlara dikkati çekmek amacıyla sabah saatlerinde havalimanına giden yolu kapattı.

Chicago O'Hare Uluslararası Havalimanına giden 3 yolu kapatan göstericiler, ellerinde Gazze'deki insani krize dikkat çeken pankartlarla Amerikalılara bölgedeki insani krizi hatırlattı.

Boyunlarına "soykırımı durdurun" yazılı kırmızı pankartlar asan göstericiler, uzun bir insan zinciri oluşturarak havalimanına açılan yolları kapattı.

Gösterilerini tamamlayan Filistin destekçileri daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

 

EN AZ 14 BİN 500’Ü ÇOCUK 33 BİN 843 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 843 Filistinli öldürüldü, 76 bin 575 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 260’ı karadan işgal sürecinde olmak üzere 604 askerinin öldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 468 Filistinli hayatını kaybetti.

Son verilere göre, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalarda 274 Hizbullah mensubu, 54 Lübnanlı sivil, 17 Emel Hareketi, 13 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 7 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

Yorumlar 31 Yorum Var
  • Mehmet 17.04.2024 16:15
    İslam'ın savunucuları batıdan çıkıyor sözde İslam coğrafyası fiyasko
  • insanlık 17.04.2024 16:05
    Bu gösteriler İslam aleminde müslüman geçinenler ile bizdeki gavurdan çok gavur olsnlara kapak olsun.
  • Stratejik bakış 17.04.2024 16:04
    Yahudi dünyanın sah damarının başında ...bıcakla bekliyor ...kesmek için ..
  • Stratejik bakış 17.04.2024 16:03
    Yahudilerden... dünya bıktı .iliklerine kadar .Yahuda esir almıs dünyayı...
  • Mehmet 17.04.2024 16:01
    Bunlar çok büyük hareketler gibi görünse de İsrail ya da abisi abd için çok şey ifade etmiyor.Onları durdurabilecek tek şey güç ya da silahlı müdahale.Onu da şu anda yapabilecek ülkeler Rusya ve de Çin.Onlar da öldürülenler müslüman olduğu için ağırdan alıyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle