ABD Siyonist İsrail'i ve soykırımını eleştiren tüm sesleri bastırmaya devam ediyor. Amerikan polisinin Filistin davası ve Gazze'deki soykırıma karşı dayanışma gösterisinde bulunan bir kız öğrenciye vahşice saldırıp dövdüğü görüntüler büyük tepki topladı.

- ABD ÜNİVERSİTELERINDE FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMLERİ

Columbia Üniversitesinde, Filistin destekçisi öğrenciler, nisan ortalarında okulun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı.

Rektörlük, eylemlerin 2. gününde, New York polis departmanından göstericilerin dağıtılması için yardım talebinde bulunmuş, kampüse giren polis, 108 öğrenciyi gözaltına almıştı.

Columbia Üniversitesindeki olay, 7 Ekim 2023'ten sonra ABD'deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan "ifade özgürlüğü" engellemeleri tartışmalarını tekrar gündeme getirmiş, gözaltılara tepki olarak öğrenci protestoları ülke genelindeki diğer üniversitelere de yayılmıştı.

ABD genelinde halen 50'den fazla büyük üniversitede, Filistin'e destek için öğrenci eylemleri devam ediyor ve polisin son 2 haftada 1000'den fazla öğrenciyi ve bazı öğretim görevlilerini gözaltına aldığı belirtiliyor.

Yorumlar 148 Yorum Var
  • İbrahim 02.05.2024 14:17
    Ahlaksız zalimler topluluğu, kahrolsun siyonist güdümlü kukla ABD. Çökmeni göreceğimiz gün de gelir elbet.
  • Vatandaş 02.05.2024 11:14
    Bizim üniversitelerimize yazıklar olsun. Müslüman olmayan ülkeler bu soykırıma Bizden Çok daha fazla tepki gösteriyorlar...
  • mmm 02.05.2024 11:04
    lafa geldimi dünyaya özgürlük ve demokrasi dersi vermeye kallarlar dünyadaki bütün faşist sistemlerin inşallah sonu olacak vicdanlı insanlar eliyle son bulacak bu zulümler, bu zalim düzenler kendi gibi düşünmeyenleri ve itaat etmeyenleri sevmez bu gençler joplanırken nerede diğer demokrası naraları atanlar
  • Veto 02.05.2024 10:57
    Korkaklar. Bir kadından bile ödleri kopuyor. Tek bir kadına tek başına müdahale edemeyecek kadar acizler. Korktukları kadın, erkek ve ya çocuk değil aslında. O insanda bulunan yürekten korkuyorlar. O kadında bulunan inançtan korkuyorlar.
  • Ben 02.05.2024 10:51
    Terörden beslenen ler
Daha fazla yorum görüntüle