"SAYENİZDE ÖĞRETMENİM”

Kabataş Lisesi, Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Nişantaşı Anadolu Lisesinde çekilen, deneyimli oyuncuların gönüllü olarak yer aldığı filmde öğretmenlere “Sayenizde Öğretmenim” diye sesleniliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları için “Sayende” adlı bir kısa film hazırladı.
 
Gülen Karaman, Ziya Kürküt, Zuhal Yalçın, Sefa Zengin, Gülçin Gülrek ve Özge İnce’nin rol aldığı filmi, Arzu Balkan seslendirdi.

Filmde müzik, edebiyat, tiyatro ve spor ile ilgilenen dört öğrencinin sorunlarını, kendi evlatlarının sorunlarıymış gibi benimseyen öğretmenlerin, onların hayatlarına dokunuşu konu edildi.

Dört öğrencinin farklı alanlarda çalışma yaparken yaşadıkları zorluklar ekrana yansıtılırken öğretmenlerinin bu sorunlara çözüm bulmak için düşüncelerine yer verildi. Öğretmenler odasındaki mutlu finalde öğrenciler, onlara yol gösteren öğretmenleri ile buluşup öğretmenler gününü kutladı.  

Tüm sanatçıların gönüllü olarak rol aldığı projenin çekimleri Kabataş Lisesi, Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nişantaşı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı tweetinde şunları söyledi

"100 yıldır var olan şanlı Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasında her zaman en önemli görevi üstlenen kıymetli Öğretmenim!"

"Aziz milletimiz, en çetin ve en mihver zamanlarda dahi görevini özveriyle ifa eden, vatan evlatlarının yarınları için canıgönülden çalışarak daha müreffeh bir geleceği tahayyül eden meslektaşlarımın omuzlarında yükselecek."

"TürkiyeYüzyılı'nın mimarları olmanız, evlatlarımızın ülkemize faydalı bir nesil olarak yetişmesinde sarf ettiğiniz emek ve maarif davamıza ruh katan vakur duruşunuz için sizlere minnettarım."

"Uhdenize emanet edilen öğrencilerinizi, bir anne, bir baba şefkatiyle benimseyip her daim onları düşündüğünüzü biliyorum. O sebepledir ki, ülkemizin tüm başarısı, #SayendeÖğretmenim"

Yorumlar 0 Yorum Var