Dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) olması planlanan Bayraktar TB3, ilk koşu testini başarıyla tamamladı.
Baykar tarafından konuya ilişkin X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, Bayraktar TB3'ün ilk koşu testine ilişkin görüntülere yer verildi.

İlk koşu testini başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirildi. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip Bayraktar TB3, keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahip.

Katlanabilen kanat yapısıyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan hava aracı, ilk kez nisan ayında TEKNOFEST İstanbul'da sergilenmişti.

İSRAİL VE ABD'Yİ GERİDE BIRAKACAK! 

TB3'ün dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk SİHA olacağını vurgulayan Bayraktar, daha önce şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz bu projeyi duyurduğumuzda bizden 1 sene kadar sonra Amerika Birleşik Devletleri'nden insansız hava araçları yapan bir firma ve ondan 1 sene sonra da İsrail'den devlet firması 'Biz de bu anlamda çalışma yapıyoruz, ilk biz yapacağız' diye dünyaya duyurdular. Bayraktar TB3 şu anda Çorlu'da. Hemen TEKNOFEST'ten sonra ilk uçuşunu yapacağız. Gemiye inip kalkmakta ilk olacak. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail, bakalım ilk kim yapacak?"

Yorumlar 45 Yorum Var
  • Söz Konusu Vatan 13.10.2023 17:38
    Nükleer Güç olmadan, bu Kuşlarla Nükleer Bomba taşımadan kimseyi caydırmak mümkün görünmüyor.
  • ZEYNEL AĞCA 13.10.2023 17:36
    Allah razı olsun emeği geçenlerden. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin.
  • yerlimilli 13.10.2023 17:09
    dosta güven düsmana korku hüsran helal olsun bu ülkeye hizmet edenlere
  • Alim 13.10.2023 16:09
    Zaman daralıyor gençler, acil savaş uçağı ve süpersonik sihalar yapmalıyız, İsrail beş on yıla Türkiye ile baş edemez durumunu görerek Gazze ve Filistin’i haritan silecek
  • Hoca 13.10.2023 15:54
    Maşallah berakellah size kardeşim. Bir de bu yazılım bu teknolojiyi X platformu gibi uzay teknolojisi ile birleştirip kendi face Twitter Google vabsata vs... Vs .. taş çıkartacak bir İslami medya tüm insanlığa örnek çalışma yapılsa süper olur yaaa
Daha fazla yorum görüntüle