MKE Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Aycan MKE'nin yaşadığı gelişimi Haber7'ye anlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin ihtiyacı olan silah, mühimmat, roket, patlayıcı ve araç gereçleri üreten şirketin, bu sene kullanıcıların beklentilerini tamamen karşıladığını vurgulayan MKE Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Aycan, MKE ürünlerinin ihracatta önemli bir noktaya ulaştığını belirtti.

Fatih Aycan, MKE'nin ihracattaki başarısına değinirken şirketin 100'e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ve yeni taleplerin gelmesi durumunda bunlar üzerine yoğunlaştıklarını söyledi.

Ayrıca MKE'nin savunma pazarındaki konumundaki etkisini anlatan Aycan, "Deniz Topu, MKE'nin yapmış olduğu en büyük projelerden biri" dedi.

Yorumlar 20 Yorum Var
  • Mkeci 13.11.2023 01:24
    İş8 çok bilen elemanlar yoruma gelmiş ülkenin 5 yıl yetecek mühimmati var bunuda MKE üretiyor roketsan ASELSAN özel şirketler üretiyor. Konusup yorum yazanalr sadece klavyeden yazanlar boş boş yazışmalar.
  • Teknik Eleman 13.11.2023 00:28
    Sirketlesme ayağına MKE nin is.bilen personelini gönderdiler, kurumu iş bilmez kişilere emanet edip batmasinin önünü actilar. Çankırı Silah Fabrikası sirketlesme olmadan önce 600 milyon ciro yaparken şimdi hatları boş, metelige kurşun atıyor. Önceden yapılıp seri imalata hazır hale getirilen silahları da yapmış gibi haberini yapıyorlar .
  • aga 12.11.2023 23:29
    İsrail ABD ve AB topraklarımıza göz diktiğinde kullanacak asker bulursunuz da... Zülüm bizi bulmadan ses çıkarmazsak ne gerek var silaha.. Bir teslimiyet çaresizlik devletimizde, yöneticilerimiz de sürüp gidiyor..
  • Dede 12.11.2023 22:54
    Yerli olsun dış devletlere satalim
  • RTE forewer 12.11.2023 21:56
    Cumhuriyette Kurulan fabrika yok olanlar kapatti Cehape Osmanlidan Kalanlar var
Daha fazla yorum görüntüle