Gaziantep

Akılalmaz olay: Oğlu tarafından 2 milyon TL dolandırılan şehit annesi yardım istedi

17:45 23 Temmuz 2025 42 Yorum Var
Akılalmaz olay: Oğlu tarafından 2 milyon TL dolandırılan şehit annesi yardım istedi

Gaziantep'te yaşayan şehit annesi Cennet Kabaklı, küçük oğlu tarafından yardım yapılacağı bahanesiyle senet imzalatılarak 2 milyon TL dolandırıldı. Yaşadıklarını gözyaşı içinde anlatan Kabaklı, yetkililerden yardım bekliyor.

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından 6 yıl boyunca rehin tutulduktan sonra 14 Şubat 2021'de şehit edilenler askerlerden Er Adil Kabaklı'nın annesi Cennet Kabaklı, vicdanları sızlatan bir dolandırıcılık olayı yaşadı.

 Cennet Kabaklı

SENET İMZALADI, HACİZLİK OLDU

  • Alınan bilgiye göre, şehit annesi Cennet Kabaklı, oğlunun şehit olmasının ardından Gaziantep İl Müftülüğünde memur olan diğer oğlu M.S.Y. (25) tarafından yardım yapılacağı bahanesiyle senet imzalatılarak dolandırıldı.

  • Evine gelen tebligat ve haciz evraklarıyla dolandırıldığını anlayan çaresiz şehit annesi, gözyaşları dökerek yetkililerden yardım istedi.

Müftü, kaymakam derken vali olacaktı, yakayı ele verdi! Tören bile düzenlemişMüftü, kaymakam derken vali olacaktı, yakayı ele verdi! Tören bile düzenlemiş

Dolandırıcı polis kılığına girip vurgun yaptıDolandırıcı polis kılığına girip vurgun yaptı

ATM önündeki tuzak! Önce dolandırıyor ardından kılık değiştiriyorlarATM önündeki tuzak! Önce dolandırıyor ardından kılık değiştiriyorlar

2,5 MİLYON TL BORÇLA KARŞI KARŞIYA 

Yaşadığı olayı anlatan ve yetkililerden yardım isteyen Cennet Kabaklı, "Ben Gara şehidi er Adil Kabaklı'nın annesiyim. Ben diğer oğlum tarafından dolandırıldım.  Şehit ailelerine müftülükten yardım yapılacağını söyleyerek bana evrak imzalattı. Benim gözlerim çok iyi görmediği için o evrakın senet olduğunu fark etmedim. Ben de bilmeden imzaladım ve bir ay sonrasında ise eve tebligat geldi. İki gün önce de bir avukat arayarak evime ve arabama haciz konulduğunu ve oğlum üzerine satış işlemlerinin başlatıldığını söyledi. Bana 2 milyon TL'lik senet imzalatmış ve faiziyle 2 buçuk milyon TL'lik borçla karşı karşıyayım şu an." dedi.

Gara Şehidi Adil kavaklı.

"BENİ EVİMDEN ATACAKLAR"

Kanser hastası da olduğunu söyleyen ve bu olayla durumunun çok kötüye gittiğini belirten anne, "Ben çok kötü durumdayım. Ben bunları ödeyemem. Sadece oğlumdan dolayı aldığım bir maaş var. Lütfen bana yardım edin. Beni evimden atacaklar, evimin satış işlemleri başlatılmış, arabama haciz gelmiş. Bana şehidimden dolayı verilen evim ve arabam gidiyor. Yetkililerden bu işe bir çözüm bulmalarını ve bana yardım etmelerini istiyorum. Ben kanser hastasıyım, benim morale ihtiyacım varken bu olayları yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

 Cennet Kabaklı, şehit oğlunun cenazesinde.

"BEN OĞLUMU DOLANDIRCILIKLA SUÇLUYORUM"

Oğlunun kendisini kandırarak dolandırdığını söyleyen Kabaklı, "Oğlum müftülükte memur olarak çalışıyor. Beni kandırdı, beni dolandırdı. Ben oğlumu dolandırıcılıkla suçluyorum. Bu benim için çok acı bir şey. Onun yakalanmasını, hapse girmesini istiyorum. Lütfen, yalvarıyorum, bana yardım edin." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

42 Yorum Var
  • Emekli mühendis 1 ay önce Şikayet Et
    Her iki tarafı dinlemeden öğrenmeden yorum yapmak cahillik alametidir.
    Cevapla
  • Haram lokma 1 ay önce Şikayet Et
    Cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz değil hazreti Mevlana k.s
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu söz, Bediüzzaman Said Nursi 'te aittir.
  • Hak arayan 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH başa vermesin
    Cevapla
  • kadir 1 ay önce Şikayet Et
    bahis işine bulaşmış batırmıştır çakal
    Cevapla
  • 2247 1 ay önce Şikayet Et
    tuz kokmuş diye buna denir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.