Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camii ilk ezanın okunmasının ardından kılınan sabah namazı ile ibadete açıldı.

Yapımına 2013 yılında başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camii’nde bu sabah ilk ezan okundu, cami ibadete açıldı. Çok sayıda vatandaş Çamlıca Camii’ndeki ilk sabah namazını kılmak için camiye geldi.

BİNALİ YILDIRIM: MUHTEŞEM BİR ESER

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, 'İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş' dedi. Yıldırım şunları söyledi:

"Yapımında emeği olan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Cami hakikaten İstanbul'un heybetini, güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş. Resmi açılışı daha sonra Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak.

Üç ayların başlangıcı olması dolayısıyla Regaip vesilesiyle ilk ibadete açıldı. Sabah namazıyla birlikte yoğun bir cemaatle namazımızı eda ettik. Bir çok özelliği var. Bunları minarelerinde, kubbesinde, diğer aksamlarında bir çok ilkleri barındırıyor. Ben bu kadarını söyleyeyim, ileride bunları öğreneceksiniz."

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Allah dostu 07.03.2019 13:59
    Rabbim mübarek eylesin insallah
  • anadolu 25 07.03.2019 11:27
    Maşallah.....Barekallah….Allah (c.c.) Cümlesinden Razı Olsun....Çok Güzel....
  • izzet emre 07.03.2019 11:09
    elbette gençlerimiz camilerimizi şuurlu olarak doldurur namaz ve ilimle meşgul olursa ekonomide düzelir,terörde biter.
  • HKN 07.03.2019 10:48
    Allah ekber, ne güzel yakismis Istanbula, Allah vatanimi milletimi korusun. Amin
  • Adiga81 07.03.2019 10:42
    Ayasofia'da da böyle ezan okunup namaz kılındığı günleri görürüz inşaAllah. 63 bin kişilik cami yapıyoruz ama vakit namazlara 63 kişi gelmiyor maalesef. «Namazı cemaatle kılmayanlar, cemaate yetişmek için yürüyenlerin neler kazandıklarını bilselerdi, elleri ve ayakları üzerinde sürünerek de olsa cemaate gelirlerdi.» hadis-i Şerifini idrak edebiliriz inşaAllah.
Daha fazla yorum görüntüle