Hindistan’da anne ve babaları tarafından boyunlarına kadar toprağa gömülen fiziksel engelli çocukların görüntüsü büyük tepki çekti. Görüntüler Hindistan'ın Karnataka eyaletindeki Gulbarga şehrinde kaydedildi. Bölgede yaşayan ve batıl inançlara sahip bir grup ebeveyn, engelli çocuklarının halkalı güneş tutulması sırasında toprak altında olması halinde iyileşeceklerine inanarak onları boyunlarına kadar toprağa gömdü.

Hint medyasının paylaştığı görüntülerde çocuklardan birinin ağladığı, annesinin onu sakinleştirmeye çalıştığı; arka tarafta gömülü olan 2 çocuğun ise şok içinde ailelerine baktığı görülüyor. Yerel medya, ailelerin bunu yapmaları halinde 'çocukların fiziksel engellerinden ya da hastalıklarından kurtulacaklarına inandıkları için' yaptıklarını duyurdu.


Görüntüler ülkede şok etkisi yarattı. Görüntülerle ilgili resmi makamlarca soruşturma başlatıldığı belirtilirken; videoyu izleyenler sosyal medyada olaya büyük tepki gösterdi.

Hindistan,  Bugün yaşanan ve özellikle Suudi Arabistan, Hindistan’ın, Endonezya ve Filipinler’de görülen ‘halkalı Güneş Tutulması’ kameralara da yansıdı. Birçok kişi o anın görüntülerini sosyal medyada paylaştı.


Halkalı Güneş Tutulması

Dünya, Güneş ve Ay’ın aynı doğrultuya gelerek Ay’ın, Güneş’in önüne geçerek kısmen ya da tam olarak Güneş ışınlarının önünü kapatmasıyla meydana geliyor. Güneş tutulması duruma göre tam, parçalı, halkalı ve hibrit olmak üzere 4 şekilde gerçekleşiyor. ‘Halkalı Güneş Tutulması’, Ay’ın Güneş’in önüne geçerek, Güneş’ten daha küçük göründüğü durumlarda meydana gelen Güneş tutulmasına deniyor. Bugün gerçekleşen ‘Halkalı Güneş Tutulması’ özellikle Suudi Arabistan, Hindistan, Endonezya ve Filipinler’de daha iyi görüldü.

 

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Oruç Reis 26.12.2019 23:04
    Şimdi siz onu bunu bırakın da, bu mahlukatın elinde nükleer bomba var. Allah(CC) dünyayı korusun.
  • zafer gülten 26.12.2019 20:32
    bu birşey değil,Hindistan da erkekleri kadın gibi yetiştirip,erkek fuhuş evlerinde kadın gibi kullanma geleneğide var.yoldan çıkmış puta ve hayvana tapan bir kavim yani.dilerim bizden ırak olsunlar,elimde yetkim olsa bunlarla ticareti,dostluğu keserim.
  • Dirilis 26.12.2019 17:45
    Inege taban bi cahil sürüsü hatta dünyanın en cahil insanları ne bekleiyosunuz
  • Harun 26.12.2019 16:14
    ineğe tapandan ne beklenebilir
  • Vatanını Seven 26.12.2019 16:14
    Çok ta abartılacak birşey yok . Batıl bile olsa kendi inançlarına göre birşeyler yapıyorlar. İşkence falan değil yani . Abartmayın
Daha fazla yorum görüntüle